ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

H απόφαση για την άρση των capital controls στο Χρηματιστήριο.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



H απόφαση για την άρση των capital controls στο Χρηματιστήριο.
Εκ πρώτης όψεως, μικρής σημασίας η απόφαση, αλλά δεν είναι έτσι.
Πρώτα κάνουν ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,ύστερα κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΜΕ CAPITAL CONTROLS αποκλείοντας στην ουσία τους Έλληνες επενδυτές και χαρίζοντας τις τράπεζες στους τοκογλύφους, και αφού τελειώνουν όλα, και μένουν ‘’ψίχουλα’’ στις τράπεζες, αίρουν τα capital controls.
Είναι ή δεν είναι αλητεία ?????
    Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στο Χρηματιστήριο.
    Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ κατά παρέκκλιση παραγράφων της από 18 Ιουλίου 2015 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένουεπιτρέπονται μεταφορές κεφαλαίων από Ίδρυμα στις κατωτέρω περιπτώσεις:
      1. Προκειμένου για μεταφορές κεφαλαίων στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των μεταφορών κεφαλαίων μέσω των οικείων συστημάτων εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών:
          α) Για την εκκαθάριση, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ασφαλειών (margin), και το διακανονισμό, μέχρι και τον τελικό δικαιούχο, συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων του άρθρου 5 του Ν. 3606/2007 (Α΄ 195), τα οποία αποτελούν αντικείμενο διαπραγμά τευσης σε Οργανωμένες Αγορές και Πολυμερείς Μηχανισμούς Διαπραγμάτευσης(εφεξής ΠΜΔ) στην Ελλάδα (εφεξής «Χρηματοπιστωτικά Μέσα»), περιλαμβανομένων και όλων των τυχόν εξόδων και προμηθειών που αφορούν τις συναλλαγές αυτές.
          β) Για την εκπλήρωση υποχρεώσεων καταβολής χρημάτων και εν γένει χρηματικών διανομών από τους εκδότες προς τους δικαιούχους χρηματοπιστωτικών μέσων του άρθρου 5 του Ν. 3606/2007, ενδεικτικώς λόγω τακτικής λήξης τους, εταιρικών ή παρεμφερών πράξεων (πληρωμές τοκομεριδίων, μερισμάτων και άλλες σχετι− κές μορφές εσόδων).
          γ) Για την ικανοποίηση υφιστάμενων κατά την έναρξη ισχύος της τραπεζικής αργίας στις 28.6.2015 πάγιων εντολών για μεταφορά κεφαλαίων από καταθετικούς λογαριασμούς προς Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (εφεξής ΟΣΕΚΑ) του Ν. 4099/2012, όπως ισχύει, ή προς Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) του Ν. 4209/2013 που αποτελούν αντικείμενο διαχείρισης Διαχειριστή ΟΕΕ (ΔΟΕΕ) κατά την έννοια του Ν. 4209/2013, ή προς αμοιβαία κεφάλαια unit−linked στο πλαίσιο αποταμιευτικών − επενδυτικών προγραμμάτων λογαριασμών.
          δ) Για την απόκτηση
                 i) νεοεκδιδόμενων Χρηματοπιστωτικών Μέσων που εκδίδονται στο πλαίσιο αύξησης κεφαλαίου ή έκδοσης ομολογιακού δανείου και
                 ii) κάθε είδους τίτλων που εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα, προς ανακεφαλαιοποίησή τους.
          ε) Για την απόκτηση μεριδίων ΟΣΕΚΑ του Ν. 4099/2012, όπως ισχύει, που διατίθενται στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια που προκύπτουν από νέες διαθέσεις μεριδίων ΟΣΕΚΑ δεν μπορούν να μεταφέρονται ή να επενδύονται στο εξωτερικό, τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου
    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρακολουθεί και θα ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση για τη συνολική αξία των διατιθεμένων μεριδίων ΟΣΕΚΑ, καθώς και για το ύψος των επενδύσεών τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Επιτρέπονται μεταφορές κεφαλαίων από Ίδρυμα, και εκτός Ελλάδος, για να καθίσταται δυνατή η επανεπένδυση διαθεσίμων
            α) ΟΣΕΚΑ του Ν. 4099/2012, όπως ισχύει, που έχουν αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΕΕ του Ν. 4209/2013 που αποτελούν αντικείμενο διαχείρισης ΑΕΔΟΕΕ που έχουν αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,
            β) ανώνυμων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου του Ν. 3371/2005, 
            γ) ασφαλιστικών εταιρειών του Ν.δ. 400/1970,
            δ) ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης και
             ε) ασφαλιστικών οργανισμών/ φορέων κοινωνικής ασφάλισης, τα οποία διαθέσιμα είναι τοποθετημένα σε χρηματοπιστωτικά μέσα του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου