ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Λόγοι Αγίων Πατέρων για την υπακοή




Υπακοή είναι ό,τι μας οδηγεί στο δρόμο της τελειότητας.

Αν πραγματικά επιθυμείς ν’απαλλαγείς από τα πάθη και τις πνευματικές αδυναμίες σου, καθώς κι από τους βλάσφημους λογισμούς σου και να μαθητεύσεις στην ταπείνωση, πρέπει ν’ αποβάλεις από μέσα σου την επαναστατική υπερηφάνεια, να την ποδοπατήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο «ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου». Έτσι από αμαρτωλός, θεληματάρχης και ισχυρογνώ-μονας θα γίνεις άγγελος του Θεού ή τουλάχιστον λίγο παρακάτω από τους αγγέλους, δηλαδή ένσαρκος. Τίποτα δεν πρέπει να κάνει ο άνθρωπος χωρίς ευλογία. Αν οι λαϊκοί άνθρωποι ζητούν συμβουλή από τους πιο έμπειρους σε θέματα περισσότερο ή λιγότερο αξιόλογα, οι μοναχοί πρέπει να παραμένουν και να βασίζονται στην υπακοή με μεγαλύτερη υπομονή.


Η γνήσια υπακοή φέρνει μεγάλη ψυχική ωφέλεια και την αποκτάς όταν απειθείς στον εαυτό σου (=δεν κάνω αυτό που θέλει ο εαυτός μου,αλλά πάντοτε εκείνο που θέλει ο Θεός), στο θέλημα σου. Τότε σε παίρνει στα χέρια Του ο ίδιος ο Κύριός μας κι ευλογεί τα έργα σου.

Προτού κάνεις οτιδήποτε, να προσευχηθείς και να σκεφτείς: Αυτό που πάω να κάνω θα είναι φρόνιμο, θα φανεί ευάρεστο στο Θεό;

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου