ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

15/01/2016
Ενημερωτική συνάντηση της Διοίκησης της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. με εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σε πολλές Βιομηχανικές Περιοχές ανά την Ελλάδα.

Τα στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες για τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να παρέχει η εταιρεία (και σε συνεργασία με τρίτους), με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των ΒΙ.ΠΕ. και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων: Η διαχείριση αποβλήτων, τα έξυπνα δίκτυα και η μείωση του κόστους της ενεργειακής κατανάλωσης, μέσα από την λογική των clusters, είναι από τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες που σχεδιάζει η ΕΤΒΑ. ΒΙ.ΠΕ. για τον σκοπό αυτό.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν και για την πρόοδο αναφορικά με τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην απλούστευση της αδειοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων - ένα πάγιο αίτημα πολλών επιχειρηματικών φορέων - και τις σχετικές εκτιμήσεις της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ..
Επίσης οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη ΒΙ.ΠΕ. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2016 (ΕΣΠΑ 2014-2020, COSME, HORIZON 2020, κλπ) καθώς και για τα χρηματοδοτικά προϊόντα της Τράπεζας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Ελληνικό Ταμείο Βιώσιμης Ανάπτυξης, ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς που σκοπό έχει να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής σε νέες επενδύσεις που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη (παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, επεξεργασία και αξιοποίηση αποβλήτων, κ.α.) με μετρήσιμους κοινωνικούς ανταποδοτικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα της Βιομηχανικής Περιοχής και ειδικότερα στους όρους τήρησης της «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» (ΑΕΠΟ) και στη λειτουργία της Μονάδας Καθαρισμού Αποβλήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν 263 επιχειρήσεις, που απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 615 εκατ. ευρώ.
Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. ιδρύθηκε το 2003, όταν απορροφήθηκε η ΕΤΒΑbank από την Τράπεζα Πειραιώς και αποσχίστηκε ο κλάδος των βιομηχανικών περιοχών. Ανήκει κατά 65% στην Τράπεζα Πειραιώς και κατά 35% στο Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 26 βιομηχανικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, εντός των οποίων λειτουργούν 1.502 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 30.000 εργαζόμενους. Αυτές δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 50 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας κι έχουν συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί δηλαδή στο 5% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.
Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της. Σε αυτό το πλαίσιο, αναπτύσσει υπηρεσίες οικο-αποδοτικής διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και ήδη προχωρά στην εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, αρχικά σε δύο ΒΙ.ΠΕ. (Κομοτηνής και Λαμίας) και σταδιακά σε όλες, με στόχο την περιβαλλοντική διασφάλιση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, προς όφελος των τοπικών κοινωνικών και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου