ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
            Πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίδουν αναδρομική αύξηση  100.000 ευρώ, σε συνταξιούχους Βουλευτές. Μπρος στον θόρυβο και την αγανάκτηση που δημιουργήθηκε στον Ελληνικό λαό και αυτό φαίνεται ιδιαιτέρως στο διαδίκτυο, το γραφείο τύπου της Βουλής, προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:
            «Η Βουλή έχει αποφασίσει δύο φορές έως σήμερα, την μείωση των αποδοχών των βουλευτών. Μάλιστα από ετών έχει εγκρίνει ομόφωνα να μην παρακολουθεί η βουλευτική αποζημίωση την του προέδρου του Αρείου Πάγου κατά το γνωστό μετά την μεταπολίτευση. Η Ένωση Συνταξιούχων Βουλευτών είχε αντιστοιχηθεί με αυτές τις αποφάσεις και δεν είχε προχωρήσει σε προσφυγή για την διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικών. Οι δε συντάξεις που έχουν δοθεί έχουν μειωθεί σε ποσοστό περισσότερο από 50%. Κατόπιν τούτων, ο θόρυβος ο οποίος δημιουργήθηκε αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην βουλευτών, για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο ν’ ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης…».
            Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, το θέμα ιδίως για τους πρώην Βουλευτές, Υπουργούς κ.λπ. δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και βαθιά ηθικό. Διότι δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, ως αναφέρεται το Γραφείο τύπου της Βουλής. Στο διαδίκτυο καταγράφονται ονοματεπώνυμα 117 πρώην Βουλευτών και Υπουργών, που ο αριθμός των δεν είναι καθόλου μεμονωμένοι τινές και μάλιστα και ονόματα που βαρύνονται με καταδικαστικές αποφάσεις.
            Είναι ηθικό, διότι μεγάλο μέρος της γενιάς αυτής των πολιτικών βαρύνονται με την ευθύνη της σημερινής αθλίας από πάσης πλευράς κατάστασης της χώρας μας.
            - Είναι αυτοί που παρέλαβαν μετά την μεταπολίτευση μια εύρωστη οικονομία, που συναγωνίζετο με ισχυρά Κράτη του Κόσμου σε ανάπτυξη, και την κατάντησαν έρμαιο στα χέρια των σημερινών δανειστών μας.
            - Είναι αυτοί που με μοναδικό σκοπό στην πολιτική των σταδιοδρομία την παραμονή στην εξουσία, με άκρατο λαϊκισμό, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αλλά και τα τεράστια δανεικά και επιχορηγήσεις που ελάμβαναν για έργα ανάπτυξης, μη παραλείποντας να τροφοδοτούν και τον προσωπικό των κορβανά.
            - Είναι αυτοί που διέλυσαν την Ελληνική παιδεία, καταργώντας τα αξιόλογα κείμενα των Σχολείων μας, αντικαθιστώντας τα εξαίρετα κείμενα (Πηνελόπη Δέλτα, Ξενόπουλος, Βαλαωρίτης, Δημοτικά ποιήματα κ.λπ.), με κείμενα διαφόρων τυχάρπαστων υποτιθέμενων Συγγραφέων, μιας λαθεμένης ιδίως αριστερής διανόησης. Και! το χειρότερο καταργώντας την αξία του δασκάλου, τον σεβασμό στο πρόσωπό του και την Ιεραρχία. Στοιχεία που κράτησαν όρθια την Ελληνική παιδεία, ακόμη και στα χρόνια της Σκλαβιάς.
            - Είναι αυτοί που διέλυσαν την ιδιωτική Οικονομία, το ελληνικό εμπόριο, δηλ. τις μικρές ή μεγάλες ελληνικές Επιχειρήσεις, οι οποίες αντικατεστάθησαν, δυστυχώς από επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων. Ήτο δε το κλίμα τόσο αρνητικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα, ώστε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων ή ν’ αγοράζονται από ξένους ή να μετακομίζουν σε όμορα κράτη ή και να διαλύονται.
            - Είναι αυτοί που διέλυσαν την Αγροτική καλλιέργεια και την Κτηνοτροφική ελληνική παραγωγή. Αδιαφορώντας για την παραγωγή, με επιδοτήσεις δικαίων και αδίκων (είτε παράγουν, είτε δεν παράγουν), με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία, απαξίωσαν την ποιότητα παραγωγής και την βράβευση των αξίων.
            - Είναι αυτοί που έφεραν καίρια πλήγματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα, δήθεν ωςανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
            - Είναι! τέλος αυτοί που διέλυσαν το Δημόσιο, καταργώντας ιεραρχία, αξιοκρατία, αμοιβές των άξιων, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία κομματικού Στρατού.
            Αυτοί λοιπόν οι κύριοι που έκαμαν τόσο μεγάλο κακό στην Πατρίδα μας, χωρίς ντροπή, ζητάνε από ένα Ελληνικό Κράτος που προσπαθεί μέ νύχτα και με  δόντια να κρατήσει τις εναπομείνασες πενιχρές συντάξεις των Ελλήνων, αναδρομικά 100.000 € έκαστος. Εάν αυτό δεν είναι ηθικός ξεπεσμός των εθνοπατέρων αυτών, τότε! τι είναι;
            Εις ότι αφορά την δήλωση της Κυβέρνησης, δια του γραφείου τύπου της Βουλής: «… αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην Βουλευτών, για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης…». Κρίνεται το λιγότερο υποκρισία, διότι! Υπάρχει πλειάδα άλλων συνταξιούχων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι έχουν αποφάσεις στα χέρια των, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου) από το 2008-2011, προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βέβαια, η τότε Κυβέρνηση, δεν έδειξε την αυτήν ευαισθησίαν προς εκείνες τις Δικαστικές Αποφάσεις, με την σημερινή προς τους συνταξιούχους Βουλευτές.
            Το «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», πρέπει να ισχύει προς πάσα κατεύθυνση.
            Αλλοίμονο εάν οι επερχόμενες γενεές των πολιτικών δεν συνειδητοποιήσουν ότι η εργασία του Βουλευτή είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα και γίνουν παραλήπτες, χωρίς εθνική και ιστορική μνήμη της Πατρίδος μας και παρατημένοι από την κριτική νοημοσύνη των.
            Τέλος! ας έχουν υπ’ όψιν των, οι πολιτικοί μας Ηγέτες ότι, το κύριο προνόμιο του Ηγέτη είναι: Να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ν’ ανθίζει χαμόγελο, να βουρκώνουν μάτια, να γεννιέται στην θέα του, αυθόρμητα στο πλήθος γιορτή.

1 σχόλιο:

  1. Ωραία τα λέει ο εξαίρετος αυτός Στρατηγός. .. Απευθύνεται όμως σε "ωτα μη ακουοντων ", δυστυχώς για την δύσμοιρη Πατρίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου