ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Ποιες επενδύσεις για ποια ανάπτυξη;»

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ

18/02/2016
Συνεχίζοντας τη σειρά εκδηλώσεων «Ιδεολογία, Εκπαίδευση, Ανταγωνιστικότητα και Μ.Μ.Ε.», το Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα:
«Ποιες επενδύσεις για ποια ανάπτυξη;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, στις 18:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Σκοπός της εσπερίδας είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Ελλάδας στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο της διάχυσης των τεχνολογιών, των οικουμενικών κανόνων ανάπτυξης, των κινήσεων κεφαλαίων αλλά και των παραγωγικών μονάδων με κριτήριο επιλογής τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η κάθε χώρα.
Βασικοί ομιλητές στην εσπερίδα είναι ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών, ο κύριος Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κύριος Δημήτρης Ιωάννου, Οικονομολόγος και ο κύριος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Οικονομολόγος και Ιδρυτής της Βlueground. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κύριος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα. Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει ο Πρόεδρος του Hellenic American University, κύριος Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος.
Οι εισηγητές θα διερευνήσουν, κατά κύριο λόγο, τα είδη ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων που χρειάζεται η Ελλάδα, τον επιθυμητό ρόλο της κρατικής μηχανής και τις μορφές επιχειρηματικότητας που μπορούν να αναπτυχθούν σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ταχύτατα υπό συνθήκες σοβαρών γεωοικονομικών ανακατατάξεων.
Το Hellenic American University σε συνεργασία με το Hellenic American College διοργανώνει από τις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ελλάδα το Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”, Η εσπερίδα της 1ης Μαρτίου, καθώς και οι υπόλοιπες της σειράς, εντάσσονται στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων θα διερευνηθεί εκτός άλλων και η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου