ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Όσοι αργούν στα ραντεβού τους δεν είναι αγενείς!

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Και επειδή είναι ‘’γνωστοί’’, όταν πρέπει να είναι κάπου στις 10 λόγου χάριν, τους λέμε στις 9.
Από την άλλη μεριά, επειδή χαζοί δεν είναι, έρχονται στις 11!
Οπότε, βράσε ρύζι….
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφτάνουν μονίμως αργοπορημένοι στα ραντεβού τους. Με δικαιολογίες και διάφορες ιστορίες προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον χρόνο…
    Οι επιστήμονες πάντως λένε πως ούτε αγενείς είναι ούτε δεν έχουν τρόπους. Για όλα φταίει απλώς το DNA. “Οι περισσότεροι άνθρωποι που αργούν, το κάνουν σε όλη τους τη ζωή και στις περισσότερες δραστηριότητές τους. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου συσχετίζεται με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Mandanao.
    Αν για τους συνεπείς υπάρχει ο χρόνος GMT (Greenwich Meantime), για τους μονίμως αργοπορημένους υπάρχει ο χρόνος NOT (Never On Time). Ο μέσος όρος βρίσκεται 45 λεπτά πίσω από το GMT.
    Μια άλλη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, υπόστηρίζει πως υπάρχουν δύο τύπων ανθρώπων, οιΑ και οι Β.
    Οι άνθρωποι τύπου Α είναι συνήθως ακριβείς, επειδή έχουν το «εγκεφαλικό – ενσωματωμένο» τους ρολόι. Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζουν ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα.
    Οι άνθρωποι τύπου Β υπολογίζουν πως ένα λεπτό διαρκεί 77 δευτερόλεπτα!
    Μπορεί οι τελευταίοι να αργούν στα ραντεβού τους, ωστόσο είναι σε μόνιμη βάση λιγότερο αγχωμένοι, χαλαροί, απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και είναι ατέρμονα αισιόδοξοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου