ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Στο Πεκίνο οι πιο πλούσιοι του κόσμου

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

26/02/2016
Στο Πεκίνο έχει μετατοπιστεί ο παγκόσμιος πλούτος, αφήνοντας τη Νέα Υόρκη πίσω.
Σύμφωνα με την έκθεση του Hurun Report, 100 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατοικούν στη κινεζική πρωτεύουσαν έναντι 95 που βρίσκονται στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται.

Ο αριθμός των Κινέζων κροίσων που κατοικούν στο Πεκίνο αυξήθηκε κατά 32% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, και μόνο κατά 4% στη Νέα Υόρκη.
Η έκθεση της επιθεώρησης με έδρα την Κίνα που κάθε χρόνο καταγράφει τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, δείχνει ακόμη ότι η Μόσχα καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 66 δισεκατομμυριούχους. 
«Παρά την οικονομική επιβράδυνση και την πτώση των χρηματιστηρίων, η Κίνα παρήγαγε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη χώρα του κόσμου πέρυσι, κυρίως λόγω της εισαγωγής εταιριών στο χρηματιστήριο» σχολίασε ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, πρόεδρος και επικεφαλής των ερευνών της Hurun. 
Η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές εκδόσεις και τις μεθόδους κατάταξης που χρησιμοποιούνται, όπως αυτές των Forbes, Bloomberg και Hurun. 
Σύμφωνα με την έκθεση της Hurun, το ποσοστό των δισεκατομμυριούχων ηλικίας κάτω των 40 ετών που κατοικούν στην Κίνα ανέρχεται λίγο πάνω από το 40%. 
Αντίστοιχα, 535 δισεκατομμυριούχοι -δύο λιγότεροι συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο- είναι κάτοικοι των ΗΠΑ. 
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων και της ψυχαγωγίας Γουάνγκ Τζιανλίν, εμφανίζεται στην 21η θέση της κατάταξης της Hurun με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο, πίσω από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς -που καταλαμβάνει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης- τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου