ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ίγκορ Γιακιμτσούκ: ''Η Ε.Ε. δεν έχει δικαίωμα στο καθεστώς του Αγίου Όρους''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Η Ρωσική Εκκλησία ελπίζει ότι η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε τυχόν πιέσεις από ευρωπαιους βουλευτές και παράγοντες, και να διατηρήσει την πνευματική παράδοση και το ιστορικό καθεστώς του Αγίου Όρους, ως κέντρο ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου.

Αυτά τόνισε ο Γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα εκείνα έκαναν λόγο για προσπάθεια της Ε.Ε. προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγή του καθεστώτος στο Άγιον Όρος, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ανέφερε: "Κάποιοι μέσω της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν αλλαγές και στο καθεστώς του Αγίου Όρους. Όταν έγινε δεκτή η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους. Αυτό το θέμα είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει το δικαίωμα να παρέμβει νομικά, αν και, φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, ώστε να αλλάξει το καθεστώς του Αγίου Όρους."
Κλείνοντας ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας εξέφρασε την ελπίδα ότι "αυτή η πίεση δεν θα οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα, επειδή το Άγιο Όρος διατηρεί μέχρι σήμερα αμόλυντη την μοναδική πνευματική του παράδοση, ενώ οι μοναχοί δεν θέλουν και ούτε θα αφήσουν να χαθεί.»

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου