Είναι μια μόδα που δυστυχώς ξεκίνησε απο τα σχολεία. Οι έφηβοι έχουν βγει εκτός ελέγχου, το διαδίκτυο καλεί γονείς και παιδαγωγούς σε εγρήγορση.
Κορίτσια κυρίως αλλά και αγόρια, πάνω στην πιο όμορφη και τρυφερή τους ηλικία μετέρχονται μεθόδους πορνείας, για να καλύψουν όχι ανάγκες επιβίωσης αλλά … «επιτακτικές» ανάγκες ενός κοινωνικού status quo που δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν.
Με πιο απλά λόγια; Κάρτες κινητών, smartphones και κάθε είδους αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, είναι αυτά που ζητάνε απεγνωσμένα οι νέοι. Με αντάλλαγμα;
Από μια γυμνή φωτογραφία έως και ραντεβού σε τουαλέτες με τη γνωστή… κατάληξη.
Και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα, είναι πως δεν πρόκειται για «ανταλλαγές» μόνο μέσω συμμαθητών, αλλά όπως προαναφέραμε, ακόμα και μεταξύ αγνώστων.
Σε μια εποχή που το διαδίκτυο έχει εισβάλλει σε βαθμό τρομακτικό στις ζωές μας αλλά κυρίως στις ζωές των ανήλικων παιδιών μας, και πριν τα γεγονότα ξεφύγουν ακόμα περισσότερα, ειδικοί και ψυχολόγοι εφιστούν τη προσοχή των γονέων στα παιδιά τους και τους ζητούν να σκύψουν πάνω στα προβλήματα τους, καθώς η κρίση που μαστίζει τη χώρα τα επιτείνει λόγω και της εφηβείας.
policenews.gr