ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Φαγητό… παντός καιρού: 5 μέρη που έχουν (και) αυλή.

ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

Φαγητό… παντός καιρού: 5 μέρη που έχουν (και) αυλή.
Ακριβούτσικα μου φαίνονται…..
της Ηρώς Κουνάδη
    Καλό φαγητό και νόστιμα μεζεδάκια, που σερβίρονται σε όμορφες αυλές και εξίσου συμπαθητικούς εσωτερικούς χώρους, μέχρι να μπει για τα καλά η άνοιξη.
    Ακόμα καλά-καλά δεν μπήκε η άνοιξη, κι εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να ψάχνουμε τις καινούριες αγαπημένες μας αυλές, για κυριακάτικα τσιμπολογήματα και για μεσημεριανές κοπάνες από τη δουλειά. Επειδή, βέβαια, έχουμε επίγνωση της κατάστασής μας, και ξέρουμε πως Μάρτιος είναι ακόμα και μια ξαφνική νεροποντή/ ψύχρα δεν αποκλείεται, παρακάτω συγκεντρώσαμε τελικά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που έχουν μεν ωραίες αυλίτσες αλλά και συμπαθέστατους εσωτερικούς χώρους. Αφήνουμε επάνω σας το πού θα πιάσετε τραπεζάκι.

Μεταξού 
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290    Στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Κολωνού, λίγο πάνω από τις γραμμές του τρένου, ένα γλυκύτατο παλιό σπίτι, κομπλέ με τη νοσταλγική πλακόστρωτη αυλή του έχει μετατραπεί σε σούπερ κεφάτο και φιλόξενο μουσικό μεζεδοπωλείο. 

    Από Τετάρτη ως Σάββατο, κάθε βράδυ, και τα μεσημέρια της Κυριακής υπάρχει ζωντανή μουσική – χωρίς πρίζες και ενισχυτές, αλλά με άφθονη… γλεντζέδικη διάθεση – ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν κλασικοί μεζέδες, από κεφτεδάκια καιπαστουρμαδοπιτάκια μέχρι κολοκυθοκεφτέδεςκότσιγιαουρτλού και λουκάνικα. Μαζί με νησιώτικο κρασί ή ρακές, υπολογίστε περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Μπεμπέκα 
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854880    Στεγάζεται σε μια τρισχαριτωμένη μονοκατοικία σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου, της οποίας η όμορφη αυλή συναγωνίζεται επάξια τον διακοσμημένο με παιδικές ζωγραφιές και παλιές ραπτομηχανές εσωτερικό χώρο. 

    Στο μενού, συναντάμε δυνατή σχάρα (τα ψημένα στα κάρβουνα μπριζολάκια κοντεύουν να γίνουν θρύλος), νόστιμους μεζέδες (οπωσδήποτε τα κολοκυθάκια σε sticks με σως γιαουρτιού) και τουλάχιστον ένα μαγειρευτό πιάτο ημέρας –ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-20€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

Ρεμούτσικο 
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515    Έχει καταφέρει να εξαπλώσει την φήμη του πολύ πέρα από τα όρια της γειτονιάς του, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στεγασμένο σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεμούτσικο διαθέτει μια περιποιημένη, καταπράσινη αυλή με δέντρα, τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντιλα, και έναν συμπαθέστατο εσωτερικό χώρο. 

    Λαϊκές μουσικές βραδιές διοργανώνονται συχνά-πυκνά, ενώ στα του μενού την παράσταση κλέβουν το φημισμένο κοντοσούβλι, τα λαχταριστά παϊδάκια, ταμπιφτέκια και τα πανσετάκια. Σωστά καταλάβατε, το κρέας έχει εδώ την τιμητική του –μαζί με χύμα κρασί και λοιπά μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Κάππαρη 
Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3450288    Ατμόσφαιρα που μυρίζει… παλιά Αθήνα, λαοθάλασσες τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής και λαχταριστά πιάτα που πατάνε στην ελληνική κουζίνα για να την πάνε ένα βήμα παραπέρα είναι τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για την Κάππαρη. 

    Μια παλιά μονοκατοικία των Πετραλώνων, με την υπέροχη αυλή της, ικανοποιεί τις γευστικές μας αναζητήσεις με ένα μενού που… τα έχει όλα και συμφέρει: Σπιτίσια μαγειρευτά, καλοψημένα κρεατικά και πειραγμένες συνταγές όπως τα σταθερά αγαπημένα μας ρεβίθια με λάχανο και μπέικον. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-20€ το άτομο, μαζί με ωραίο χύμα κρασί ή ουζάκι.

Αυλή του Κούβελου
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 210 9221183    Σταθερή αξία στις γευστικές μας εξορμήσεις ανά την Αθήνα εδώ και χρόνια, η στρωμένη με χαλίκι Αυλή του Κούβελου συνεχίζει να μας υποδέχεται μέσα από τα ασβεστωμένα τειχάκια της, στα τραπεζάκια που στρώνει κάτω από τις κληματαριές, αλλά και στον χαριτωμένο εσωτερικό της χώρο. 

    Στα hit του μενού περιλαμβάνονται η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τη ντοματούλα, τοχουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό επάνω σε θεσπέσιο πουρέ μελιτζάνας), οικολοκυθοκεφτέδες, το γιαουρτλού κεμπάπ, και το μαριναρισμένο κοκοράκι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με ωραίο βιολογικό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου