ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Παράταση ως τις 15 Μαΐου για τα «κόκκινα» δάνεια

«ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΠΩΛΗΣΗ

12/04/2016
Νέα παράταση έως τις 15 Μαΐου πήρε η ρύθμιση για την προστασία α' κατοικίας για «κόκκινα» δάνεια, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη παράταση που δίνεται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεις με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, από funds. Η προηγούμενη ρύθμιση έληγε στις 15 Απριλίου.
Η ρύθμιση αφορά την προστασία στεγαστικών με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτικών δανείων και δανείων με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου μέσω της αναστολής πώλησης και μεταβίβασής τους μέχρι τις 15 Μαΐου.
Στόχος της νέας παράτασης, να δοθεί χρόνος ώστε να καθοριστεί ορθά το εφαρμοστικό πλαίσιο της μεταβίβασης κόκκινων δανείων αυτών των κατηγοριών.
Με την τροπολογία παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2016, από 3 Μαΐου, η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, μετατίθεται εκ νέου για την 1η Ιουνίου 2016 (από 30 Απριλίου) η έναρξη ισχύος του δεύτερου μέρους του νόμου σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της συμφωνίας κοινού αεροπορικού χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου