ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Apple: Ένα τόνο χρυσό έβγαλε από την ανακύκλωση παλιών iPhone

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Apple: Ένα τόνο χρυσό έβγαλε από την ανακύκλωση παλιών iPhone
    Xρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για το 2015απέφεραν στην εταιρεία Apple η ανακύκλωση και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών iPhone, iPad, iPod και Mac.
    Όπως αναφέρεται στην έκθεση περιβαλλοντικής υπευθυνότητας της εταιρείας για το περασμένο έτος, τα δύο τρίτα των ηλεκτρονικών αποβλήτων που ανακυκλώθηκαν, συνολικού βάρους 40,8 τόνων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά αφού πρόκειται για μέταλλα όπως σίδηρο, κοβάλτιο, αλουμίνιο, χαλκό, ασήμι και χρυσό. Στα 40 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η αξία χρυσού βάρους άνω του ενός τόνου που ανακτήθηκε από παλιές συσκευές Apple το 2015.
    Εκτός από χρυσό, η Apple ανέκτησε 10.400 τόνους χάλυβα, 6.000 τόνους πλαστικό, 5.400 τόνους γυαλί, 2.000 τόνους αλουμίνιο, 1.400 τόνους χαλκό και 3.000 τόνους ασήμι.
    Στην ετήσια έκθεση του τεχνολογικού κολοσσού αναφέρεται ότι «δουλεύουμε σκληρά ώστε οι ηλεκτρονικές συσκευές να μην καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και ναεπαναχρησιμοποιούνται τα πολύτιμα υλικά που περιέχουν. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως αυτές οι συσκευές ανακυκλώνονται σωστά, ώστε να μην αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον».
    Τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών έχει αναλάβει ένα ρομπότ με το όνομα Liam, το οποίο αποσυναρμολογεί παλαιά iPhone για να διαχωρίσει και να στείλει προς χρήση ξανά τα υλικά τους.
    Καθώς τα αποσυναρμολογεί, ο ρομποτικός αυτός βραχίονας διακρίνει ποια τμήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να ανακυκλωθούν. Αναγνωρίζει υλικά όπως ο χρυσός, το ασήμι ή το βολφράμιο.
    Στο μέλλον, τα ρομπότ Liam αναμένεται να εργαστούν στα Apple Store, ενώπιον των πελατών της Apple που επιστρέφουν τα παλαιά μοντέλα προς αντικατάσταση με νεότερα.
    Ο Liam μπορεί να αποσυναρμολογήσει έως και 1,2 εκατομμύρια τηλέφωνα το χρόνο, ταξινομώντας τα υλικά τους.
Τέτοια ρομπότ εργάζονται ήδη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στην Ολλανδία.
    Η Apple τονίζει επίσης πως έχει ως στόχο τη χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεών της σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου