ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣτη Λέσβο έρχεται ο Πάπας


06/04/2016
Στους 52.352 ανέρχεται ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 5.984 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητα εξ αυτών να βρίσκονται στη Λέσβο (3.149).

Οι νέες αφίξεις έως χθες το πρωί ανέρχονταν σε 225.
Στην Αττική φιλοξενούνται 14.506 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 4.761 καταλύουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.542 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 28.980, με την πλειονότητα (11.280 άτομα) να παραμένει στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα, αναβάλλει έως την Παρασκευή η ελληνική πλευρά την επαναπροώθηση της επόμενης ομάδας μεταναστών στην Τουρκία, σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλούνται το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, πάλι από τουρκική πηγή είχε γίνει γνωστό ότι η Τουρκία θα δεχθεί πίσω 200 «παράτυπους» μετανάστες από ελληνικά νησιά την Τετάρτη.
Η Τουρκία συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα να παίρνει πίσω όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν παράτυπα στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου.
Στο μεταξύ, στη Λέσβο αναμένεται να μεταβεί στις 15 Απριλίου ο πάπας Φραγκίσκος σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες και με στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας.
Η επιθυμία του πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την Ελλάδα εκφράστηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και για το ζήτημα ενημερώθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίασή της.
Ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος «απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου