ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Zητούν πίσω 9.000 ευρώ από τους Στρατιωτικούς

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.


Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ με αναδρομική ισχύ για όσους στρατιωτικούς είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είχαν λάβει το εφάπαξ πριν την ισχύ νόμου του 2013, ζητά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο προσεχές διάστημα θα κοινοποιηθεί η απόφαση στους «ενδιαφερόμενους» και το ποσό θα επιστραφεί πίσω τμηματικά σε άτοκες δόσεις των 100 ευρώ κάθε μήνα [Ν.4151/2013 (ΦΕΚ 103 Α’/29-04-2013) άρθρο 3 παρ. 7β], τα οποία θα κρατούνται απευθείας από την σύνταξη. Με απλά λόγια η κυβέρνηση όχι μόνο ζητά να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί πίσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που πιθανόν να έχουν ήδη επενδύσει, αλλά ο τρόπος «επιστροφής» ουσιαστικά δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης. Εκείνο όμως που πραγματικά πονά του αξιωματικούς είναι η προεκλογική υπόσχεση ότι το ζήτημα θα «διευθετηθεί»…

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιου του 2015 είχε αναφέρει «...είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας».

Εκεί λοιπόν που τα στελέχη περίμεναν το περιβόητο 50% σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, μια νέα απόφαση που δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί αλλά είναι ειλημμένη, τους ζητά πίσω χρήματα από το εφάπαξ.

Θυμίζουμε ότι......... Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : "  http://eaasargolida.blogspot.gr " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου