ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΥΠΟΙΚ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

31/05/2016
Η Πέμπτη 30 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών για το 2015, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτα προβλήματα (π.χ. καθυστερήσεις στο TAXIS), και για συγκεκριμένες ημέρες.

Όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ, δόθηκε ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, για την υποβολή των δηλώσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και των λογιστών – φοροτεχνών και δεν επιθυμεί να επαναληφθούν τα προβλήματα του 2015 με τις συνεχείς παρατάσεις, για πολλούς μήνες.
Για τους λόγους αυτούς, το ΥΠΟΙΚ καλεί τους πολίτες, τους λογιστές – φοροτέχνες, το ΟΕΕ και όλους τους σχετικούς φορείς να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία έγκαιρα και χωρίς την λογική της «τελευταίας στιγμής», που μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρίες και υπερφόρτωση του συστήματος.
Σημειώνει ακόμη ότι ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.
Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ακόμη ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει: Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.


ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου