ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Αστυνομία τους "σκούπισε" όλους: 79 εκβιαστές,προστάτες, εμπόρους όπλων, ναρκωτικών!!!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Αστυνομία τους "σκούπισε" όλους: 79 εκβιαστές,προστάτες, εμπόρους όπλων, ναρκωτικών!!!
    Εξιχνιάσθηκαν  υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων, εκβιάσεων καταστηματαρχών, παροχής προστασίας καταστημάτων, προμήθειας πολεμικών τυφεκίων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων
    Οι έκνομες ενέργειες πραγματοποιούνταν από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 
    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών
    Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από παραγγελία του  Ανακριτή Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον εγκληματικών ενεργειών, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015.
    Πέραν των (19) μελών της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν την 28-10-2015, έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος (34) συνεργών τους, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών.
    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν κατ’ εντολή  του 38χρονου ομογενή «εγκεφάλου» της οργάνωσης, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας, στις ακόλουθες εμπρηστικές επιθέσεις:
    Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.
    Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους  ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.
    Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του.  Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
    Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους.
    Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον είκοσι (20) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η πλειονότητα των οποίων ήταν καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από (250) έως (1.000) ευρώ.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να συνεργαστούν, προέβαιναν σε φθορές των καταστημάτων και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους.
    Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, όπου ήταν έγκλειστος.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.
    Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV, τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης.
Μαφιόζικοι εμπρησμοί για λογαριασμό υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Επειδή έχει άμεση συνάφεια με το προηγούμενο.
    Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η εμπλοκή πρώην στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και κυριαρχούσε στην Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας και των πολύ καλών σχέσεών της με την διαβόητη ρωσική μαφία «Vor V Zakone»,όπως είχε κατ' αποκλειστικότητα αποκαλύψει το News247 τον περασμένο Νοέμβριο.
    Ήταν 28 Οκτωβρίου του 2015, όταν 19 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34 συνεργών τους. Η συνεχιζόμενη όμως  έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από παραγγελία του Ανακριτή Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον εγκληματικών ενεργειών και προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί όπλων και ναρκωτικών.
    Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στις οποίες προέβησαν μέλη της οργάνωσης κατ’ εντολή του 38χρονου «εγκεφάλου», του Αρμένιου Γκραντ Αγκαντζιανιάν, έγκλειστου στις Φυλακές Τρικάλων.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του News247, οι τρεις από αυτές τις επιθέσεις έγιναν κατά παραγγελία πρώην αντιπρόεδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξακολουθεί να εργάζεται στην ΠΑΕ ως υπεύθυνος επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς.
    Μάλιστα συνάντησε τον ίδιο τον Αρμένιο «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στις φυλακές Τρικάλων. Με διαφορετικά κίνητρα κάθε φορά, ο ηθικός αυτουργός ζητούσε την παρέμβαση μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία προέβαιναν στους εμπρησμούς. Σε μία περίπτωση στόχευαν στον προπονητή αντίπαλης ομάδας και σε άλλη περίπτωση σε γνωστό εκπρόσωπο - μάνατζερ αθλητών (έκαψαν το αυτοκίνητο της συζύγου του). Ο τρίτος εμπρησμός είχε να κάνει με επιχειρηματικές δραστηριότητες του στελέχους, εκτός ΠΑΕ.
    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος  και νυν εργαζόμενος της ΠΑΕ - ΠΑΟΚ ήταν και "αφανής ιδιοκτήτης" ίντερνετ καφέ όπου πραγματοποιούνταν παρανόμως τυχερά παιχνίδια.  Ζήτησε λοιπόν από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να βάλουν φωτιά σε διπλανό ανταγωνιστικό ίντερνετ καφέ, προκαλώντας μεγάλες φθορές.

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου