ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ανεξερεύνητος παράδεισος στη Θάσο: Μια φυσική πισίνα που τη χωρίζει ένα βράχος από τη θάλασσα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Ανεξερεύνητος παράδεισος στη Θάσο: Μια φυσική πισίνα που τη χωρίζει ένα βράχος από τη θάλασσα.
    Από ψηλά μοιάζει με σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Από κοντά σαν μια καταπράσινη πισίνα που τη χωρίζουν από τη θάλασσα μερικά εκατοστά βράχου. Ο λόγος για μια από τις διάφανες λίμνες του κόσμου, τη Γκιόλα στη Θάσο, την οποία κάθε λίγο και λιγάκι εξυμνούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Και όχι άδικα.
    Τελευταίο μέσο το Bussiness Insider το οποίο παρουσίασε 18 γωνιές της Ευρώπης που δεν είναι τόσο γνωστές στους τουρίστες και αποτελούν «επτασφράγισα» τοπικά μυστικά. Ανάμεσά τους, φυσικά και η Γκιόλα.

    Η Γκιόλα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση λίμνης, αποτελεί κάτι σαν λιμνοθάλασσα, μια φυσική πισίνα με πράσινα νερά  στο πλάι της θάλασσας. Σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.
    Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.

Το «Δάκρυ της Αφροδίτης»
    Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο  θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο  Δίαςγια να κολυμπά η Αφροδίτη. Αλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου