Νωρίτερα είχαν αναφερθεί πολλά  προβλήματα με τις θεωρήσεις Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα. Το πρόβλημα   προέκυψε από το γεγονός ότι το προξενείο δεν είχε  χρόνο για να προσλάβει  επιπλέον προσωπικό και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή  τουριστών στις παραμονές των διακοπών  του Μαΐου.
Σύμφωνα με τον  ρωσικό  ταξιδιωτικό όμιλο , το ελληνικό  προξενείο «ανήρτησε»  αρκετές εκατοντάδες  διαβατήρια στην  ιστοσελίδα NTV.Ru. Το  Προξενείο της Ελλάδας και το κέντρο θεώρησης ευρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,   λειτουργώντας  ακόμη και το μεγάλο  Σάββατο 30 Απριλίου, έγραφε ο ρωσικός τύπος .
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δημιουργεί  κέντρο θεώρησης  διαβατηρίων στη Μόσχα ζητώντας από τους Ρώσους Τουρίστες  ‘’συγνώμη‘’  εξαιτίας καθυστερήσεων στην παραλαβή εγγράφων.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας Ντμίτρι Γκορίν  από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η  κύρια χώρα προτίμησης χιλιάδων Ρώσων, λόγω της δυσμενούς καταστάσεως  στην Αίγυπτο και την Τουρκία, όπου οι Ρώσοι τουρίστες φέτος δεν  μπορούν να μεταβούν για τις  διακοπές του Μαΐου .
Γενικά σαν λαός και νοοτροπία είμαστε ‘‘απαράδεκτοι‘‘ και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους Ρώσους τουρίστες, είμαστε για μια φορά ακόμη. Όλες οι ελληνικές αρχές στην Ρωσία έπρεπε να είχαν σαφή  ‘‘εικόνα‘’ των προθέσεων των Ρώσων τουριστών και να μην αιφνιδιαστούν σε καμία περίπτωση.
Οι προθέσεις των κατοίκων της χώρας αυτής για την Ελλάδα είχαν γίνει γνωστές εδώ και πολλούς μήνες και έπρεπε να είχαμε λάβει  τα μέτρα μας , αλλά…