ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Έρχονται μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγω των μεγάλων ελλειμάτων που παρουσιάζουν τα ταμεία και μειώσεις της τάξης του 20%-30% για όσους συνταξιοδοτούνται με το νέο ασφαλιστικό νόμο, καθώς και μειώσεις για τους ήδη συνταξιούχους, αναμένει ο γνωστός εργατολόγος και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος παρευρέθηκε σε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας σχετικά με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού και τις επιπτώσεις που επιφέρει στους μελλοντικούς και νυν συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι: 

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι μειώσεις που θα επέλθουν από της εφαρμογής του νόμου και για όσους συνταξιοδοτούνται εφ εξής, θα ξεπερνούν το 20 έως και 30%, ενώ για τους νυν συνταξιούχους οι όποιες μειώσεις προκύπτουν, θα καλύπτονται μεν από την προσωπική διαφορά που θα λαμβάνουν, η οποία, όμως, από 1/1/2019 θα βαίνει μειούμενη κατ’ έτος έως την πλήρη απάλειψή της. Εκτίμησε επίσης, ότι τον επόμενο χρόνο (2017) θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγο των μεγάλων ελλειμμάτων που θα συνεχίσουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, τη χαρακτήρισε ως πλέον σημαντική ακόμα και της πρώτης, διότι επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το περιεχόμενο αυτής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να μη συμμορφωθεί. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος έδωσε τις νομικές του συμβουλές για το πώς πρέπει στο εξής να χειριστούμε το θέμα ούτως ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ αποφάσισε αφού εξαντληθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες από την πλευρά μας, να απαιτήσουμε με δυναμικούς τρόπους τη δικαίωσή μας, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ : " http://eaasargolida.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου