ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Χαλάρωση των capital controls - Τι αλλάζει


Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Χαλάρωση των capital controls - Τι αλλάζει

Την τροποποίηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σχετικό ΦΕΚ. Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις πέρασαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

1. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α' 84), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των οκτακοσίων σαράντα ευρώ (840) ανά δύο εβδομάδες».

2. Το τρίτο εδάφιο της περίπτωσης ιγ της παραγράφου 7 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περι- εχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α' 84) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχουν σε προγράμμα- τα ανταλλαγής φοιτητών-σπουδαστών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός του οποίου είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι».

3. Στο τέλος της παραγράφου 7 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α' 84), προστίθεται νέα περίπτωση ιθ ως ακολού- θως: «ιθ. Το άνοιγμα λογαριασμού σε συνταξιούχους που είναι κάτοικοι εξωτερικού, για την καταβολή της σύντα- ξης τους στην Ελλάδα».

4. Η παράγραφος 8 του άρθρου πρώτου........... Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : "  http://eaasargolida.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου