ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ!

  Υπάρχει τρόπος να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα στη ΔΕΗ αρκεί να αφιερώνουμε λίγο από τον χρόνο μας κάθε φορά. Δείτε πως. Οι λογαριασμοί έρχονται: ένας έναντι στο δίμηνο και ένας εκκαθαριστικός στο τετράμηνο. Σε κάθε λογαριασμό θα βρείτε πάνω δεξιά την ένδειξη «ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ». Αυτό που έχετε να κάνετε για την επόμενη καταμέτρηση μετά τον εκκαθαριστικό, δηλαδή τον λογαριασμό έναντι που θα είναι ο επόμενος και βάζουν κατά προσέγγιση ότι θεωρούν σωστό, είναι να πάρετε τα νούμερα εσείς ο ίδιος από το ρολόι της ΔΕΗ και να τα   δώσετε στο 10410 ή στο deddie.gr
.
 Θα βρείτε το παραπάνω νούμερο και την ιστοσελίδα στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας. Αν έχετε και νυχτερινό, οι ενδείξεις είναι δύο. 
   Γιατί όλο αυτό;   Για έναν πολύ απλό λόγο. Θα έχετε εκκαθαριστικό λογαριασμό ανά δίμηνο. Μέχρι έναν ορισμένο αριθμό kwh η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν ξεπεράσετε το όριο. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνονται τραγικά πολύ με την αύξηση των kwh. Με το να δίνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, παίρνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό στο δίμηνο, με τις μισές kwh από ότι στο τετράμηνο, που το θεωρούν έναν ενιαίο λογαριασμό αθροίζοντας την κατανάλωση και των τεσσάρων μηνών!        Έτσι:
1. Έχετε έναν πολλαπλασιαστή Χ kwh πολύ μικρότερο, που σημαίνει οικονομία στα χρήματα που πληρώνετε για ρεύμα, αφού δεν ξεπερνάτε το όριο του ρεύματος γιατί ο λογαριασμός σπάζει σε δύο δίμηνα.
2. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις πέφτουν κατακόρυφα γιατί ο αριθμός των kwh είναι πολύ μικρότερος στο εκκαθαριστικό του διμήνου από ότι στο εκκαθαριστικό του τετραμήνου.           
   Κι αν παρόλα αυτά ο λογαριασμός σας φαίνεται αρκετά… φουσκωμένος… τότε δεν μένει παρά να αφαιρέσετε απ' το τελικό ποσόν όλα τα… συμπαρομαρτούντα… δηλαδή δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ. κλπ. και να πάτε σ' ένα Α.Τ.Μ. σε μια Τράπεζα και να πληρώσετε μόνο το ποσόν της ηλεκτρικής κατανάλωσης συν το Φ.Π.Α. παίρνοντας και την απόδειξη της Τράπεζας. Έτσι ησυχάζετε εσείς κι αφήνετε την Δ.Ε.Η. να ανησυχεί… αν το κάνουν αυτό όλοι οι καταναλωτές… τότε σίγουρα στους επόμενους λογαριασμούς θα αναγκαστεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!
   Ενημέρωση χρειάζεται κι όλα τα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους… Όταν πάτε όμως στα τυφλά και πληρώνετε ό,τι σας ζητούν… ποτέ δεν θα καταφέρουμε να πιέσουμε τις ΔΕΚΟ να μας υπολογίζουν και να μην μας… φουσκώνουν!
    Ας είμαστε συνειδητοποιημένοι και ενεργοί σε ό,τι μας αφορά.  Είναι προτιμότερο να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις παρά να καταναλώνουμε την ενέργειά μας κλαίγοντας τη μοίρα μας. Η οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά πάντα από μέσα μας.

ΠΗΓΗ : "  E-MAIL  " ΄Ενας φίλος  
 
 
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου