ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ " ΑΥΓΟ " 25-9-2016

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι  του χωριού ΙΡΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ πραγματοποιούν στην Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ "  ΑΥΓΟ "  25-9-2016 εσπερινό και  26-9-2016 λειτουργία. Την παραμονή 25-9-2016 μετά το πέρας του εσπερινού σε ένα χώρο συγκεντρώνονται όλοι ψήνουν και τρώνε κατά τον παραδοσιακό τρόπο. 



Στην  Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ "  ΑΥΓΟ " για πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένας από φέτος υπάρχει ένας καλόγερος. 


Ο Πατέρας Κοσμάς του χωριού Διδύμων ήταν μαζί με τον Πατέρα  Αναστάσιο των ΙΡΙΩΝ στον εσπερινό ο οποίος  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις κινήσεις που έχουν γίνει σχετικά με την Ιερά Μονή. 


Την Ιερά Μονή οι κάτοικοι  του χωριού ΙΡΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ την τιμούν  24 και 25-9-2016 ενώ το χωριό ΔΙΔΥΜΑ την τιμούν άλλη ημερομηνία. Εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. ( Λεπτομέρειες σχετικά με την Ιστορία της Ι.Μ. Αυγού στις επίσημες -  επαγγελματικές σελίδες ). 
Στον εσπερινό  παραβρέθηκε ο Τοπικός του χωριού κ. ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ Νικόλαος. 



Στον εσπερινό παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ , ο οποίος συνομίλησε με τον πατέρα Κοσμά των Διδύμων σχετικά με το θέμα των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωριών,  του πρότεινε να υπάρξουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να σταματήσουν οι διαφορές και να γίνει μία κοινή εκδήλωση             ( εκκλησιασμό κ.λ.π ). Ο Πατέρας Κοσμάς ικανοποιήθηκε από την πρόταση αυτή και είπε ότι θα γίνει προσπάθεια.


Η Θέση που είναι η Ι.Μ. Αυγού σε γαληνεύει βλέποντας την φύση ( Βουνό και  θάλασσα ), το ηλιοβασίλεμα μέσα από τα σύννεφα όπου περνούσα οι ηλιαχτίδες και τα καταπράσινα βουνά μέχρι την θάλασσα.   










Αφού λειτουργηθήκαμε μετά κύλισε μία ωραία βραδιά μέχρι αργά.
΄Οταν όλα τελείωσαν σιγά σιγά κατηφορίσαμε τον χωμάτινο δρόμο που κάθε φορά αυτές τις ημέρες τον στρώνουν ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πάει.
Του χρόνου πάλι εκεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου