ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του εκδρομή σήμερα 18-9-2016 στο Νομό Μεσσηνίας. 





Ξεκινήσαμε για την Ι.Μονή Βουλκάνου από το Ναύπλιο αρκετά πρωί ώστε να προλάβουμε την λειτουργία όπου και έγινε αρτοκλασία. 


Η Ιερά Μονή Βουλκάνου βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ιθώμη της Μεσσηνίας η δε ίδρυση του μοναστηριού κατά πληροφορίες  είναι  τον 17ο αιώνα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας μεταβήκαμε στην Αρχαία Μεσσήνη.

Αρχαία Μεσσήνη

























Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ όπου η ξεναγός μας ενημέρωσε για την Ιστορία του χωριού και  τον χώρο του Μουσείου. 





















Χώρος όπου έπαιρναν τις αποφάσεις.





Πραγματικά προχωρώντας μέσα σε αυτό το χώρο και  με την ταυτόχρονη  ξενάγηση αναλογιζόσουν  πόσο σημαντικό ρόλο κατείχε η Αρχαία Μεσσήνη στον αρχαιολογικό κόσμο. Σήμερα όμως αντικρίσαμε το μέγεθος της ζημιάς που είχε γίνει από την δυνατή βροχή. 




Μετά αφού τελειώσαμε την ξενάγηση και ήδη ή ώρα είχε φθάσει μεσημέρι πήγαμε στην παραλία της Καλαμάτας για φαγητό και καφέ. 


Στην Ταβέρνα " ΑΡΓΩ " όπου ένα μεγάλο μέρος των εκδρομέων κάθισαν για το φαγητό.  Η επιλογή της Ταβέρνας ήταν ελεύθερη.


΄Ετσι η ημέρα κύλισε και πριν αναχωρήσουμε από την πόλη της Μεσσηνίας θα ήταν παράλειψη να μην περάσουμε από την Εκκλησία της Υπαπαντής.

Η εκδρομή άνοιξε με τον πρωϊνό  εκκλησιασμό και έκλεισε με το προσκύνημα στην Υπαπαντή. 

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μία ωραία μέρα, συνδυάστηκε  το θρησκευτικό μέρος - το πολιτιστικό και η αναψυχή  ο καιρός ήταν ιδανικός και έτσι ικανοποιημένοι γυρίσαμε στον ό μ ο ρ φ ο Νομό μας.

Η συμμετοχή των μελών ήταν ικανοποιητικότατη.

Η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε με έξοδα του Συνδέσμου.

Ο ιδιοκτήτης και οδηγός του λεωφορείου κ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΄Αγγελος μας μετέφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου