ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕUROPOL Στέλνει σε Ελλάδα και Ιταλία την Αφρόκρεμα Ειδικών για Εντοπισμό Τζιχαντιστών



Η ΕUROPOL Στέλνει σε Ελλάδα και Ιταλία την Αφρόκρεμα Ειδικών για Εντοπισμό Τζιχαντιστών


Πληροφορίες για Μπαράζ Χτυπημάτων στην Ευρώπη
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
    Είναι σίγουρο και αναμενόμενο ότι μετά τις αλλεπάλληλες ήττες του, το ΙΚ στην Συρία, θα προσπαθήσει να διοχετεύσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη είτε για διαφυγή είτε για πραγματοποίηση χτυπημάτων. Ήδη πολλοί από τους τρομοκράτες εδώ και καιρό διακινήθηκαν προς Λιβύη, όπου συνεχίζουν τον πόλεμο, είτε στην Ιταλία, Ελλάδα και Δυτικά Βαλκάνια ως τόπους παραμονής ή ενδιάμεσους προς περαιτέρω κίνηση τους προς την κεντρική Ευρώπη.

    Η εποχή μάλιστα που διανύουμε και από εδώ και πέρα θεωρείται ωςπερίοδος υψηλών διακινήσεων, οπότε η Europol θέλει να λάβει τα μέτρα της, στέλνοντας τους καλύτερους στα σημεία εισόδου μεταναστών για εντοπισμό τους, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές και μέσα.
    Έτσι, σύμφωνα με πηγές της Europol υπάρχουν ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις του θέματος τζιχαντισμού στη χώρα μας, στην Ιταλία και τα Δυτικά Βαλκάνια. Για το λόγο  αυτό θα έρθουν στα νησιά αλλά και σε διάφορα hot spot του εσωτερικού περίπου 200 ειδικοί της Europol , με τους περισσότερους στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενεργούν σε συνεργασία και κοντά με τους συνοριακούς φρουρούς.
    Όπως είναι γνωστό από το 2009 ο Αρχηγός της Europol είναι ο Βρετανός Rob Wainwright, ο οποίος ήταν ειδικός αναλυτής τηςMI5 επί πολλά χρόνια. Οι άνδρες της Europol θα χρησιμοποιήσουν τις Βρετανικές μεθόδους εντοπισμού που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια της Βρετανικής πρωτεύουσας. Οι μέθοδοι θα αφορούν σε screening πιθανών τζιχαντιστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφαρμόζονται πλέον νέες μέθοδοι σχετικά με την «στρατηγική αποκωδικοποίηση υποψηφίων τζιχαντιστών και διαμορφωμένων νοητικών τάσεων».
    Όσον αφορά την Ιταλία έχουνε περάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα μέσω του Αδριατικού διαδρόμου από Αφρικανικές χώρες ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Κυρηναϊκής έχουν μετακινηθεί Λίβυοι, Τυνήσιοι και Μαροκινοί πυρήνες του ISIS προερχόμενοι από την Μεσοποταμία.
    Σύμφωνα με την Europol από τον Ιανουάριο μέχρι τέλη Αυγούστου έχουνε περάσει από την Ιταλία και Ελλάδα 270.576 άτομαπρος την Ευρώπη ενώ έχουνε χάσει την ζωή τους ή αγνοούνται 3.165. Τελευταίες πληροφορίες από διάφορες πηγές και αναλύσεις από ινστιτούτα εκτιμούν ότι μέσα στους προσεχείς μήνες θα υπάρξει μπαράζ τζιχαντιστικών επιθέσεων.
    Θεωρούμε ότι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η αποστολή των ειδικών της Europol, ανεξάρτητα από την βοήθεια που θα μπορέσουν να προσφέρουν, αλλά η μετακίνηση στα πλαίσια της ποσόστωσης του αριθμού που έχει καθοριστεί και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Φοβόμαστε ότι αυτοί οι ειδικοί αποτελούν μέρος του Plan B της Ευρώπης που θέλει να «αποθηκεύσει» όλους τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία, γι’ αυτό δεν πρέπει να μένει ικανοποιημένη με τέτοια πονηρά μέτρα η Ελληνική Κυβέρνηση.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου