ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΝΤΡΑΓΚΙ: ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ»

22/10/2016
«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζονται. Έχουμε εκφράσει ανησυχίες και πρέπει να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.


«Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ανεξάρτητο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητάς του», ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης καθιστώντας σαφές ότι η αξιολόγηση του χρέους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε ανεξάρτητα το θέμα της βιωσιμότητας, είπε ο κ. Ντράγκι. Έως τότε είναι πρώιμο να γίνονται εικασίες και να υφαίνονται σενάρια, συμπλήρωσε. Στο πλαίσιο αυτό πρόωρη χαρακτήρισε και τη συζήτηση για αγορές ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE.
Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ αποφάσισε, να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ στα ίδια επίπεδα και αμετάβλητες τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,74 τρισ. ευρώ.
Η απόφαση να παραμείνει αμετάβλητη η πολιτική ήταν κάτι που ανέμεναν σχεδόν και οι 71 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, παρόλο που η πλειονότητά τους αναμένει η ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.
Η ΕΚΤ αναμένει ότι τα βασικά της επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.
Ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων ύψους 80 δισ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 ή και αργότερα, εάν χρειαστεί και έως ότου η τράπεζα διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή της για τον πληθωρισμό. Η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.
Το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου