Πρόκειται για μια σπάνια λευκή φάλαινα που έχει ονομαστεί Migaloo και παρότι είναι μια από τις πιο γνωστές φάλαινες στη χώρα, οι εμφανίσεις του είναι πολύ αραιές.
Η φάλαινα αναπόφευκτα θυμίζει τη θρυλική λευκή φάλαινα-τέρας «Μόμπυ Ντικ», της οποίας είχαν αναφερθεί επιθέσεις σε φαλαινοθηρικά αρκετά βορειότερα της Αυστραλίας, στον κεντρικό Ειρηνικό, κατά τη δεκαετία του 1820.
Ο τυχερός φωτογράφος Craig Parry όμως κατάφερε να φωτογραφίσει τον Migaloo καθώς εκείνος έκανε το ταξίδι του προς θερμότερα νερά και οι λήψεις του είναι ίσως οι μόνες υποβρύχιες φωτογραφίες της εντυπωσιακής φάλαινας.
«Ο Migaloo είναι ιδιαίτερος και μοναδικός επειδή είναι η μόνη φάλαινα αλμπίνος στην Αυστραλία», τόνισε ο 37χρονος, «δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω αυτό που ένιωσα όταν έβγαλα τις φωτογραφίες, ήταν εμπειρία ζωής κι ένιωσα να ενώνομαι με τον ωκεανό».
«Είναι σπάνιο να δει κανείς τον Migaloo, δεν ταξιδεύει στο βορρά τα περισσότερα χρόνια, σταματά συνήθως πριν τη Νέα Ζηλανδία και μετά επιστρέφει στην Ανταρκτική για να τραφεί», πρόσθεσε και κατέληξε:
«Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω φάλαινες λόγω του μεγέθους τους και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς τους. Όταν κοιτάζω μια φάλαινα στα μάτια νιώθω πως υπάρχει κάποιου είδους ένωση μαζί της».
Migaloo1Migaloo2Migaloo3Migaloo4Migaloo5Migaloo6Migaloo7