ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ


ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α.
           Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια των σκεπτομένων Ελλήνων, προς την Ελληνική Αστυνομία. Διότι!  μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, θεσμών και αξιών και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσωπικά και επιχειρησιακά, έχει στο ενεργητικό τις πολυάριθμες επιτυχίες, πέραν το καλώς εννοούμενον καθήκον, που άμεσα επηρεάζουν θετικά το ηθικό, το φρόνημα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Δεν φθάνει όμως αυτό, χρειάζονται στήριξη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο των. Η Ηγεσία της Αστυνομίας πολιτική και Στρατιωτική και η πολιτεία ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουν τις προσπάθειες αυτής, κατά της βίας των περιθωριακών αλλοδαπών και Ελλήνων της κοινωνίας μας.  

            Για να επισημάνω την ανωτέρω ανάγκη σας υπενθυμίζω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα, προ καιρού, στην Αμερική και το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης όλοι οι Έλληνες,  την συμπεριφορά ενός Αμερικανού Αστυνομικού, σε καθηγητή Αμερικανικού ΠανεπιστημίουΟ περί ου λόγος αστυνομικός, κατόπιν ασφαλώς νόμιμης εντολής, μετέβη στην οικία του εν λόγω καθηγητού, σημειωτέον χρώματος μαύρου, αφού του πέρασε χειροπέδες μέσα στην οικία του και παρά την σφοδρή και σκληρή αντίσταση του κ. Καθηγητή ο αστυνομικός δεν δίστασε να τον μεταφέρει δέσμιο στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θέμα βέβαια όπως ήταν επόμενο έλαβε διαστάσεις, ότι δηλ. η αστυνομία αναβιώνει συμπεριφορές του παρελθόντος προς τους μαύρους εποίκους κ.λπ. Επενέβη ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα και καυτηρίασε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Οργάνου. Όμως! εκεί λειτουργούν οι διάφορες Κρατικές υπηρεσίες, οι εντολοδόχες για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους με υπεύθυνες Ηγεσίες. Αμέσως η ηγεσία της Αστυνομίας πήρε θέση υπέρ του Αστυνομικού και γενικά υπέρ της Αστυνομίας και με καμία δύναμη δεν επέτρεψε ν’ αμαυρώσουν το έργο της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα της σθεναρής στάσεως της Ηγεσίας των ήταν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα να πάρει πίσω την κριτική του για το επεισόδιο και ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι: «… πρόκειται απ’ ότι πληροφορήθηκα περί αρίστου αστυνομικού…».
            Στην άθλια ελληνική πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι «μεμπτόν» ή «φαινομενικά μεμπτόν» από κάποιο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά του επιβολής των νόμων της Τάξεως και ασφαλείας του κράτους, αρχίζουν σύλληβδην οι απαξιωτικές αναφορές για όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος έως έγκλημα κατά των θεσμών. Διότι! σ' όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχει ο ελάχιστος εκείνος αριθμός των επιόρκων, μήπως δεν υπάρχουν ακόμη και στους εκλεκτούς του λαού; Μερικοί δε των οποίων, δεν πρόδωσαν ακόμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού;
            Όταν στο σύνολο σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση στο παρελθόν, ευτυχώς σήμερα κάπως κόπασε, με τις συνεχείς απαξιωτικές αναφορές για το σύνολο του σώματος, χωρίς σθεναρή υπερασπιστική θέση της ηγεσίας του σώματος και προπαντός της πολιτικής ηγεσίας, πώς! θα μπορέσει το προσωπικό αυτό να διατηρήσει το ηθικό του ακμαίο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ανάλογο βαθμό, ώστε να φέρνει εις πέρας πάντοτε, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αποστολή του; Άρα υπάρχει πρόβλημα.
            «Ηγέτης» σημαίνει υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ολόκληρου του προσωπικού του, με το οποίο προσπαθεί να φέρει εις πέρας την σοβαρή από πάσης πλευράς αποστολή του, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Υπ’ όψιν οι Αρχές της Ηγεσίας αναφέρουν, το προσωπικό της Μονάδος για ότι πράττει και για ότι παραλείπει να πράττει, υπεύθυνος είναι ο Διοικητής. Άρα! Η Ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τάξεως της χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να κωφεύει και να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του θέση, αλλά συνεχώς να εμψυχώνει και να διατηρεί το ηθικό του προσωπικού του, σε λίαν υψηλό επίπεδο. Εάν συνεχίσει να μην συμβαίνει αυτό, τότε μην αναμένετε το προσωπικό αυτό, ν’αντέξει να εκτελεί την σχεδόν επί 24ωρου βάσεως  πολεμική, έναντι των ληστειών και δολοφόνων δύσκολη αποστολή του, ως και την ακόμη δυσκολότερη στην αντιμετώπιση  των νέων παραβατικών παιδιών μας σε ειδικές συναθροίσεις. Το θέμα της Ηγεσίας είναι πολύ σοβαρό, διότι όσο πηγαίνει έτσι η σύγχρονη κοινωνία του ευτελισμού των θεσμών και αξιών, τα εγκλήματα συνεχώς θ’ αυξάνονται και θα είναι ορατή πλέον η οριστική Βαβυλωνία της κοινωνίας μας. Το προσωπικό αυτό, πρέπει να επιλέγεται αξιοκρατικά και βάσει των προσόντων των (σωματικών και ψυχικών) διότι σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και! Η στήριξη του προσωπικού, από πάσης πλευράς, πρέπει να είναι συνεχής.
    Σήμερα, πιστεύω απόλυτα, η Ελληνική Αστυνομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πάσης πλευράς, είναι άξια συγχαρητηρίων με βάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών τις, για την εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας μας.
     «Μία κοινωνία  χωρίς καλά οργανωμένη αστυνομία, δίκτυα πληροφοριών και μία απαραίτητη κρατική βία κατά του εγκλήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κωμωδία». [ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΟ]

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου