1. Σφολατοειδή
Τα φαγητά που έχουν ζυμάρι ή σφολιάτες ερεθίζουν το βλεννογόνο του στομάχου και μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και δυσπεψία.

2. Γλυκά
Η ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα το πάγκρεας να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη από όσο πρέπει ενώ καλά καλά δεν έχει ξυπνήσει και ενεργοποιηθεί. Προτίμησε κάτι χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη ή και τελείως χωρίς ζάχαρη για πιο ομαλό ξύπνημα.
3. Γιαούρτι
Όταν τρως γιαούρτι με άδειο στομάχι δημιουργείται υδροχλωρικό οξύ, το οποίο καταστρέφει τα βακτήρια γαλακτικού οξέος που είναι χρήσιμα για την πέψη.
4. Αχλάδι
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ακατέργαστες φυτικές ίνες που έχει το αχλάδι μπορεί να τραυματίσουν το βλεννογόνο του στομάχου όταν είναι άδειο.
5. Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλά επίπεδα δεψικού οξέως, το οποίο αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα οξύτητας στο στομάχι κάτι που οδηγεί σε καούρες μέχρι και γαστρικό έλκος.
6. Αγγούρι και άλλα πράσινα λαχανικά
Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσια σε αμινοξέα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα, φούσκωμα και στομαχόπονο ειδικά αν τα φας με άδειο στομάχι.
7. Μπανάνα
Αν φας μπανάνα με άδειο στομάχι τότε θα αυξήσεις σημαντικά τα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα σου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά σου.
8. Μπαχαρικά
Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να ερεθίσουν το γαστρικό βλεννογόνο και να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα οξύτητας στο στομάχι σου κάτι που θα σε αφήσει με μια χάλια αίσθηση καούρας και πόνου.

9. Κρύα αναψυκτικά
Αν ξεκινάς την μέρα σου με ένα κρύο αναψυκτικό τότε να ξέρεις ότι αυτό θα ερεθίσει το γαστρικό βλεννογόνο ενώ παράλληλα θα μειώσει αισθητά τη ροή αίματος στο στομάχι σου κάτι που θα επηρεάσει την πέψη.
10. Εσπεριδοειδή
Όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε οξέα και όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν καούρα ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο για γαστρίτιδα και γαστρικό έλκος.