ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί των ακινήτων

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

25/01/2017
Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων, καθώς έχουν «παγώσει» λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων και των εντάσεων που σημειώνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Εκτιμάται πως στα τέλη Μαρτίου θα μπορέσουν να αρχίσουν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων μέσω πλατφόρμας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων, δηλαδή οφειλετών, επισπευδόντων και πλειοδοτών.
Σύμφωνα με το Έθνος, με το νέο σύστημα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές κ.λπ. θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο και η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με συνέπεια να μπορούν να συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς ενδιαφερόμενοι ακόμα και από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο νομοθετικό πλαίσιο έχει ετοιμαστεί έπειτα και από την ασφυκτική πίεση των δανειστών για επανενεργοποίηση των πλειστηριασμών με τις διαδικασίες του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου