ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

OIKONOMIKA." Πόσο επηρεάζονται οι στρατιωτικοί-αστυνομικοί από τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές; " ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤ.ΣΩΜ.ΑΣΦ.Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ασχολείται με όλα τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους αλλά και τους εν ενεργεία καθότι η σύνταξη του Απόστρατου έχει σχέση με του εν ενεργεία. 


Στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Α.  K. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος στο έγγραφο προς τα μέλη του Συνδέσμου είχε ενημερώσει για τα Οικονομικά θέματα.

Στην παρούσα ανάρτηση ενημερώνει και τους εν ενεργεία πως έχει η κατάσταση. Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο του Συνδέσμου.  
1.                  Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1α του άρθρου 4 του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ Α΄ 85, «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις»), από 1.1.2017 οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμίδας, οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) που συνιστάται με τις διατάξεις του άρθρου 51 και οι συντάξεις τους κανονίζονται και καταβάλλονται με βάση τις ρυθμίσεις του παρόντος.

2.                  Τονίζεται ότι η κράτηση αυτή αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη (Δημόσιο) αλλά και του ασφαλισμένου (εν ενεργεία στρατιωτικού). Οι κρατήσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών (ασφαλισμένων) αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,67%, όπως και πριν την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης (περί ΕΦΚΑ) και δεν υφίσταται, προς το παρόν, καμία μισθολογική αλλαγή για το σύνολο του στρατιωτικού-αστυνομικού προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου