ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ανοίγουν πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας στους δήμους


Ανοίγουν πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας στους δήμους
    Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα τελικά αποτέλεσμα και οι πίνακες με τους επιτυχόντες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός της εβδομάδας. Όπως μας ενημέρωσαν στελέχη του Οργανισμού, οι πιθανότερες ημερομηνίες για την ανάρτηση των πινάκων είναι η Πέμπτη 23 Μαρτίου ή η Παρασκευή 24 Μαρτίου, αν και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθούν και νωρίτερα.
    Οι αρχικές πληροφορίες μας, ότι γίνεται προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν οι πίνακες μέχρι τέλη Μαρτίου και ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, ώστε να βγουν στον «αέρα» νωρίτερα, τελικά επιβεβαιώθηκαν και εντός των προσεχών ημερών άνοιγει ουσιαστικά ο δρόμος για τις προσλήψεις χιλιάδων ανέργων σε δήμους με συμβάσεις οκτώ μηνών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος από τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες που θα προκαλούσαν αμφισβήτηση στην εγκυρότητα του διαγωνισμού
    Υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος έχει αρχίσει από τις 17 Φεβρουαρίου, όταν και ολοκληρώθηκε η προθεσμία της υποβολής των ενστάσεων και τελικά χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα, ώστε να βγουν τα τελικά αποτελέσματα.
Η διαδικασία μετά την ανάρτηση των οριστικών Πινάκων
    Με την ανάρτηση των οριστικών πίνακες των επιτυχόντων, θα ακολουθήσει αυτόματα η διαδικασία της τοποθέτησης των υπαλλήλων στους δήμους με την υπογραφή οκτάμηνων συμβάσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος:
    Πρώτο Βήμα: Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υ̟πάλληλοι των ΚΠΑ2, ό̟που είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους, ̟που έχουν ε̟πιλεγεί ̟προς το̟ποθέτηση εντός ̟προθεσμίας ̟πέντε (5) εργάσιμων ημερών, με κάθε ̟πρόσφορο μέσο ό̟πως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη ̟πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική ε̟πικοινωνία, προκειμένου να υ̟ποδειχθούν στους Ε̟πιβλέ̟ποντες Φορείς, δηλαδή τους δήμους».
    Δεύτερο Βήμα: Στη συνέχεια «οι ωφελούμενοι ̟προσέρχονται στην αρμόδια Υ̟πηρεσία (ΚΠΑ2), ό̟που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός ̟προθεσμίας ̟πέντε (5) εργάσιμων ημερών α̟πό την ενημέρωσή τους και ̟παραλαμβάνουν συστατικό σημείωμα ̟προκειμένου να υ̟ποδειχθούν στους Ε̟πιβλέ̟ποντες Φορείς, ό̟που, εκτός α̟πό τα στοιχεία του ωφελούμενου, αναφέρεται ρητά ότι:
    "Η υ̟πόδειξη του ωφελούμενου γίνεται στο ̟πλαίσιο της ∆ράσης « ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020, ̟που συγχρηματοδοτείται α̟πό το Ευρω̟αϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό ∆ημόσιο, εκτός των ̟περι̟τώσεων του Κεφαλαίου 1.2.ΙΙ ̟που χρηματοδοτείται α̟πό τον Κρατικό Προϋ̟πολογισμό».
    Τρίτο Βήμα: Οι ωφελούμενοι, στη συνέχεια ̟«προσέρχονται στον Ε̟πιβλέ̟οντα Φορέα στον ο̟ποίο θα α̟πασχοληθούν, εντός ̟πέντε (5) εργάσιμων ημερών α̟πό την ημερομηνία υ̟πόδειξής τους και την έκδοση του σχετικού συστατικού σημειώματος α̟πό το ΚΠΑ2».
    Για την α̟ποτελεσματικότερη διεξαγωγή της διαδικασίας, αναφέρεται στην προκήρυξη «θα α̟ποστέλλεται ηλεκτρονικά κατάσταση των υ̟ποδειχθέντων ημερησίως στους Ε̟πιβλέ̟ποντες Φορείς και οι Ε̟πιβλέ̟ποντες Φορείς θα α̟ποστέλλουν κατάσταση των υ̟ποδειχθέντων, ̟που εμφανίστηκαν ενώ̟πιόν τους ̟προσκομίζοντας το σχετικό συστατικό σημείωμα.
    Τέταρτο Βήμα: Ο Ε̟πιβλέ̟πων Φορέας υ̟ποχρεούται να ̟προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία το̟ποθέτησης, των υ̟ποδειχθέντων α̟πό τα ΚΠΑ2 ε̟πιτυχόντων ωφελουμένων, σύμφωνα με το ̟παρόν Κεφάλαιο της ̟παρούσας, εντός ̟προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών α̟πό τη λήξη της ̟προθεσμίας των ̟πέντε (5) ημερών για την ̟προσέλευση των ωφελουμένων, ̟που έχουν υ̟ποδειχθεί.
Το συστατικό σημείωμα του ε̟πιλεγέντα ωφελούμενου, στο ο̟ποίο θα α̟ποτυ̟νώνεται η ημερομηνία ̟παραλαβής του ως εισερχομένου α̟πό τον Ε̟πιβλέ̟ποντα Φορέα, θα τηρείται στον φάκελο του Προγράμματος.
    ΠΡΟΣΟΧΗΜετά την ̟πάροδο των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών δεν είναι δυνατή η το̟ποθέτηση των ωφελουμένων».
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 7:48 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
ΠΗΓΗ:" http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου