ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«ΒΟΜΒΑ»: Μειώσεις στους απόστρατους που πήραν σύνταξη πριν από τα 55 (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

ΝΕΑ «ΒΟΜΒΑ» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016, ύστερα από τις διευκρινιστι­κές οδηγίες που γνωστοποί­ησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΔΑ: 6ΔΥ7Η-8Θ3) και αφορούν στις προϋποθέσεις χορήγησης της εθνικής σύνταξης σε συνταξι­ούχους λόγω γήρατος.

Το έγγραφο διευκρινί­ζει ότι το κομμάτι της εθνι­κής σύνταξης χορηγείται σε ποσοστό 100% στον ασφα­λισμένο με 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα, εφόσον, πέραν των γνωστών προϋποθέσε­ων, διαμένει νόμιμα και μόνι­μα στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτη­σης συνταξιοδότησης.

Από τον νόμο πλήττο­νται κυρίως οι αλλοδαποί που εργάζονται τώρα και οι έχοντες συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία κάτω των 55 ετών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται όλοι οι απόστρατοι (στρατι­ωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), οι οποίοι έχουν αποχω­ρήσει υπό καθεστώς 35ετίας, διότι κατά την αποχώρη­σή τους δεν συμπλήρωσαν τα 55 έτη ηλικίας (απαιτεί­ται να έχουν 40+15 = 55 έτη κατά το έτος υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης). Το ποσό της εθνικής σύντα­ξης μειώνεται κατά 1/40, για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 55 ετών.

Ενδεικτικά, στην περίπτω­ση που κάποιος συνταξιοδοτήθηκε στην ηλικία των 50 ετών, δηλαδή εισήλθε στο στράτευμα στα 18 του, με 32 έτη υπηρεσίας, έχει απώλεια 5/40 του πλήρους ποσού της εθνικής σύνταξης (384 ευρώ), ήτοι απώλεια 48 ευρώ.

Πέραν λοιπόν των μει­ώσεων που θα προκόψουν από τον υπολογισμό με τον νέο νόμο, από την κατάργη­ση της προσωπικής διαφοράς για τους νυν συνταξιούχους, έρχονται επιπλέον απώλει­ες, όσον αφορά την εθνική σύνταξη αυτή τη φορά. Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου