ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ TV

ΜΕ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΠΑ

10/05/2017

Υποχρεωτική θα είναι η αναγραφή των τελικών τιμών, συμπεριλαμβανομένων τελών και φόρων, στους τιμοκαταλόγους των παρόχων υπηρεσιών τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ζητά από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να αναγράφουν την τελική τιμή στις υπηρεσίες λιανικής, στο διαφημιστικό και προωθητικό υλικό που διαθέτουν στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τελών συνδρομητή σε σταθερή, κινητή και καρτοκινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και του ΦΠΑ.
Στόχος της οδηγίας είναι η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών και της διαφάνειας των χρεώσεων. Οι συνδρομητές πρόκειται να διευκολυνθούν σημαντικά στη σύγκριση κι επιλογή, βάσει κόστους, μεταξύ υπηρεσιών και παρόχων.
Ειδικά για το τέλος κινητής τηλεφωνίας και επειδή ο τελικός καθορισμός του εξαρτάται από το συνολικό ύψος του λογαριασμού, η ΕΕΤΤ επιβάλλει στις εταιρίες να επισημαίνουν το ποσοστό με το οποίο θα αυξηθεί η τελική τιμή της υπηρεσίας στις περιπτώσεις μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου λογαριασμού λόγω μεγαλύτερης χρήσης από τους συνδρομητές.
Επίσης, κατά την υποβολή προσφορών προς τους καταναλωτές (π.χ. τηλεφωνικά, έντυπα, ηλεκτρονικά κ.λπ.), οι προσφερόμενες τιμές πρέπει να είναι οι τελικές τιμές πώλησης. Οι πάροχοι οφείλουν εντός ενός μηνός από την κοινοποίηση της οδηγίας της ΕΕΤΤ, δηλαδή έως τις αρχές Ιουνίου, να προσαρμόσουν αντίστοιχα τις αναγραφόμενες τιμές των υπηρεσιών τους σε τιμοκαταλόγους, έντυπα προσφορών, διαφημιστικά έντυπα, φυλλάδια και καταχωρήσεις, ιστοσελίδες κ.ά.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου