ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Έπαθε πλάκα όταν έμαθε ποιος και πως χρέωνε την πιστωτική του κάρτα!

 

Έπαθε πλάκα όταν έμαθε ποιος και πως χρέωνε την πιστωτική του κάρτα!
    Η αστυνομία έλυσε το γρίφο. Ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας διαπίστωσε χρεώσεις για αγορές που ουδέποτε είχε κάνει...
    Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου.    Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 
10-11-2016 έως 21-02-2017δημιουργώντας ηλεκτρονική ταυτότητα αγοραστή σε διαδικτυακή ιστοσελίδα αγοράς προϊόντων, πραγματοποίησε διάφορες αγορές χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα 25χρονου φίλου του. Συγκεκριμένα, προέβη σε 30 ηλεκτρονικές συναλλαγές, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ.
    Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα π
ροέκυψε ότι ο 19χρονος τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους κατάφερε αρχικά να υποκλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του 25χρονου και στη συνέχεια με τη χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων να προβεί στις προναναφερόμενες αγορές. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 274 προϊόντα ηλεκτρονικών αγορών, από τα οποία τα 242 έχουν ταυτοποιηθεί ότι αποτελούν προϊόντα ανωτέρω συναλλαγών. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.
    Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες:

    Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
    Συνίσταται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (
prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.
    Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων.  
    Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας. Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.
Αντιδράσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου