ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Διπλές μειώσεις στις συντάξεις 120.000 αποστράτων φέρνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016

Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.  Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για τον επανυπολογισμό δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020.
Και αυτή δεν είναι η μόνη ανατροπή, καθώς έρχεται ακόμη μια, στα έτη υπηρεσίας τους, καθώς θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί εισφορές και γι αυτά.
Ετσι, 120.000 απόστρατοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διπλό ψαλίδι καθώς οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν:
  • Σε μικρότερους μισθούς
  • Στα πραγματικά έτη υπηρεσίας και όχι σε αυτά που υπολογίστηκαν χωρίς εισφορές για την αρχική σύνταξη.
Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει σκέψη να μπει και πλαφόν γιατί στα διπλά πτητικά εξάμηνα, που έχουν και εισφορές, προκύπτουν έτη ασφάλισης που φτάνουν στα 60 χρόνια.
Για τους ένστολους στο συντάξιμο χρόνο υπολογίζονται διπλά τα έτη που υπηρέτησαν σε «μάχιμες» μονάδες με ανώτατο όριο τα πέντε έτη.
Αντίστοιχα, στους αξιωματικούς του Ναυτικού και της Αεροπορίας υπάρχουν τα διπλά καταδυτικά και πτητικά εξάμηνα. Μετά τα 18 ή 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας, τα εξάμηνα αυτά μετρούν ως διπλά.


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου