ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Πολλοί οι λόγοι για να στείλουμε το παιδί μας στους Προσκόπους

Επειδή οι περισσότεροι  του Νομού Αργολίδας, μας γνωρίζεται αλλά και οι φίλοι που διαβάζουν αυτό το blogger  έχετε δεί διάφορες αναρτήσεις που αυτές σας έχουν κάνει να το παρακολουθείτε σε αυτή την ανάρτηση θα συμπληρώσω όχι με λόγια αλλά διαβάζοντας και βλέποντας εσείς στην  ανάρτηση (  ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ : " 1ο  Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου από το 1992 μέχρι σήμερα ) δεν θα έχετε απορίες.

Επίσης και άλλες αναρτήσεις στην ετικέτα "  ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ  " .

Με αυτά τα λόγια θέλω να συμπληρώσω την παρακάτω ανάρτηση. Πολλοί οι λόγοι για να στείλουμε το παιδί μας στους 

Προσκόπους

http://thessbomb.blogspot.gr


    Πολλοί είναι οι γονείς που με τη νέα σχολική χρονιά αναζητούν να απασχολήσουν εξωσχολικά με κάτι εποικοδομητικό τα παιδιά τους
    Ο Προσκοπισμός μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πετυχαίνει μια πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο αποκτά ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις και αξίες.

    Το παιδί μέσω του συστήματος μικρών ομάδων, το οποίο ο Προσκοπισμός εφαρμόζει για περισσότερο από έναν αιώνα, αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας, ενώ περνάει από την παθητική στάση σε έναν πιο ενεργητικό ρόλο.


    Δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του και την ομάδα.
    Μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση.      

    Αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
    Μέσα από το ένσκοπο παιχνίδι και το σύστημα διαπαιδαγώγησης του Προσκοπισμού, όπου εφαρμόζεται η μάθηση στην πράξη, δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί να σκεφτεί, να στηριχτεί στις δυνατότητές του και να αυτοβελτιωθεί μέσα από την προσπάθειά του.


    Όλα αυτά μέσα από τη φύση, τις εκδρομές και το παιχνίδι.
    Στη γειτονιά σας σίγουρα θα βρείτε ένα από τα 300 Προσκοπικά Συστήματα με περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου