ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ένα ποτηράκι παραπάνω της στοίχισε σχεδόν… 26.000 ευρώ


Ένα ποτηράκι παραπάνω της στοίχισε σχεδόν… 26.000 ευρώ
    Στην πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν... 26.000 ευρώ επειδή πιάστηκε να οδηγεί με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας.

    Κληρονόμος μιας οικογένειας επενδυτών και βιομηχάνων, η Καταρίνα Άντρεσεν είχε ποσοστό αλκοολαιμίας 
0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος στη διάρκεια νυκτερινού ελέγχου ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, την οποία είδε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.
    Στη Νορβηγία, μια χώρα ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοολαιμίας είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο.
    Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ιστούται με μικτό μισθό 1,5 μήνα.
    Καθώς η 22χρονη γυναίκα είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν διαθέτει μισθό, το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 
7,7 δισ. κορώνες (περίπου 800 εκατ. ευρώ).
    «
Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας», αντέδρασε η Καταρίνα Άντρεσεν σε ένα SMS που έστειλε στην εφημερίδα Finansavisen, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση.
    «
Πίστευα πως αυτό θα είχε ξαναπέσει στο μηδέν έπειτα από τόσο χρόνο, αλλά θα έπρεπε να το είχα ελέγξει. Λυπάμαι πραγματικά», πρόσθεσε.
    Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες, μια περίοδος στο τέλος της οποίας θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου