ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση Προκαθημένων με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

ΜΟΣΧΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Τους Προκαθήμενων των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών υποδέχθηκε πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν καλωσορίζοντας τους Προκαθημένους, μεταξύ άλλων τόνισε: "Πρώτα απ΄όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, που επισκεφθήκατε την χώρα μας για να εορτάσετε μαζί μας την 100η επέτειο από την ανασύσταση του Πατριαρχείου Μόσχας."
"Οι εορτασμοί αυτοί υπογράμμισαν την ενότητα του Ορθοδόξου κόσμου, που είναι πολύ σημαντικό, αφού εκπροσωπείτε εκκλησίες που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη ζωή των κρατών σας, και στη ζωή της κοινωνίας" ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην σύγχρονη εποχή, στην πνευματική κρίση που υπάρχει, αλλά και στις παραδόσεις και αξίες που καθημερινά υποβαθμίζονται.
"Δυστυχώς, κατά τη 2η δεκαετία του 21ου αιώνα, αντιμετωπίζουμε και πάλι αυτό που φαινόταν να έχει καταδικαστεί και να είναι παρωχημένο από καιρό, δηλαδή: τους διωγμούς για θρησκευτικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών. Ιδιαιτέρως να δούμε την κατάσταση στην Συρία, όπου κατά τη διάρκεια του πολέμου οι τρομοκράτες σκότωσαν και εκδίωξαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους, ενώ πολλές εκκλησίες και ναοί λεηλατήθηκαν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επίσης ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε: "Το Ρωσικό Κράτος, μαζί με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της Συρίας. Είναι σημαντικό όμως να δημιουργηθεί μια ειρηνική ζωή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά και να αρχίσουν να αποκαθιστούν τις εκκλησίες τους."
"Εύχομαι η επίσκεψή σας στη Ρωσία να συμβάλει στην ανάπτυξη του περαιτέρω διαλόγου μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των χωρών και των λαών μας, που είναι εξαιρετικά σημαντικό στον σύγχρονο κόσμο" τόνισε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Εκ μέρους των Προκαθημένων που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, τον Πρόεδρο της Ρωσίας ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
"Σχεδόν 400 Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας από 20 χώρες συμμετείχαν σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, ένα γεγονός που θα περάσει στην ιστορία με χρυσά γράμματα" δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: "Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή την κοινή μας ανησυχία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το οποίο και εσείς πριν από λίγο θίξατε. Το πρόβλημα στη Μέση Ανατολή μας αντιπροσωπεύει όλους."
"Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω, αλλά και οι Προκαθημένοι Άγιοι Αδελφοί, οι οποίοι περίμεναν αυτή την συνάντηση ως ένα μήνυμα ενότητος" πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος ο Πρόεδρος της Ρωσίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων, όπου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν απόψεις για διάφορα σύγχρονα προβλήματα.
Ακολούθησε ομιλία από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β', ενώπιον του Προέδρου Πούτιν και των Προκαθημένων. (Πατήστε εδώ για την ομιλία)

ΠΗΓΗ : "  http://www.romfea.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου