ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Βοηθάει το να σηκώνετε την συσκευή σας προς στον ουρανό όταν δεν “πιάνετε” καλό σήμα;


Βοηθάει το να σηκώνετε την συσκευή σας προς στον ουρανό όταν δεν “πιάνετε” καλό σήμα;
    Είναι μια κίνηση που όλοι έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά από την στιγμή που πιάσαμε για πρώτη φορά κινητό τηλέφωνο στα χέρια μας. Πρόκειται για την περίπτωση εκείνη που το σήμα μας είναι ασθενές και προσπαθώντας να “πιάσουμε” ισχυρότερα κύματα, σηκώνουμε το χέρι μας προς τον ουρανό κρατώντας την συσκευή είτε βρισκόμαστε έξω, είτε σε κλειστό χώρο.

    Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί κατά πόσο βοηθάει πραγματικά η συγκεκριμένη… προσπάθεια εύρεσης καλύτερου σήματος; Την απορία για το ερώτημα αυτό είχε και μια δημοσιογράφος του γνωστού ιστοτόπου theverge.com ονόματι Ashley Carman. Άλλωστε, πρόκειται για μια κίνηση που κάνουν ασυναίσθητα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Εφόσον το σήμα προέρχεται από κεραίες και δορυφόρους, όταν εκείνο παρουσιάζεται ασθενές, μια ορθή λύση είναι να υψώσουμε το 
smartphone μας σαν σημαία προς τον ουρανό.
    Σωστά…; Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Ashley Carman, η απάντηση είναι εμφαντικά όχι.
    Η δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον Lin Zhong, καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Rice (
τοποθεσία Χιούστον, Τέξας). Εκείνος της εξήγησε πως, σε γενικές γραμμές, η κατανομή του σήματος γύρω μας είναι ομοιογενής, πράγμα που σημαίνει πως η ανύψωση του κινητού μας για να εντοπίσει ισχυρότερα κύματα είναι ανούσια. Αν όμως θέλουμε να “πιάσουμε” καλύτερα την συχνότητα και ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε μέσα σε πόλεις, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περπατήσουμε πιο πέρα από το σημείο στο οποίο το σήμα είναι ασθενές.
    Εν κατακλείδι, η… δημοφιλής αυτή κίνηση, που αν κάποιος περαστικός δει να κάνουμε θα νομίζει πως προσπαθούμε να φωτογραφίσουμε κάτι μικροσκοπικό στον ουρανό, δεν αποφέρει καρπούς αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια ποιοτική τηλεφωνική κλήση, να στείλουμε ένα μήνυμα ή να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο. Μπορούμε όμως να περπατήσουμε μερικά μέτρα πιο κάτω, ειδικά μέσα στις πόλεις που η ισχύς του σήματος μπορεί να “διαβρωθεί”. Η αλήθεια είναι πως πολλοί θα εξακολουθήσουν να σηκώνουν την συσκευή τους ψηλά, κυρίως από συνήθεια. Όπως και να έχει, αν έχετε αυτή την συνήθεια, καλό θα ήταν να την σταματήσετε διότι δεν είναι… παραγωγική.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 8:02 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
ΠΗΓΗ :"http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου