ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΌΚΛΗΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος

Το 80% των Καρκίνων μπορούν να προληφθούν!
Η κύρια Μέθοδος χρειάζεται να είναι η Προληπτική Ιατρική. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. <<Ένα δράμι πρόληψη σώζει από ένα τόνο θεραπεία>>.

Μάλιστα το 80% των καρκίνων θα μπορούσαν να προληφθούν εάν χρησιμοποιούσαμε τις γνώσεις που κατέχουμε σήμερα.
<<Κάποιοι επικαλούνται ότι όλα βλάπτουν, και τι μπορούμε να κάνουμε; ή ότι η ασθένεια χτυπάει πάντοτε στην διπλανή πόρτα>>. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η διατήρηση και προάσπιση της ψυχοσωματικής μας υγείας είναι μία συνεχή προσπάθεια.


Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ένα σύμπλεγμα με πάνω από 100 διαφορετικές αρρώστιες που πηγάζουν σύμφωνα με τη φυσικοπαθητική άποψη από την ΤΟΞΙΝΑΙΜΙΑ η οποία κατάσταση σίγουρα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο καρκίνος είναι αρρώστια όλου του σώματος. Με αυτό το σκεπτικό ο όγκος είναι απλά ένα σύμπτωμα και η θεραπεία αποσκοπεί στην διόρθωση της ρίζας της αιτίας ή αιτιών.
Ο καρκίνος είναι μια δυναμική ενεργειακή διεργασία και όχι μια οντότητα υλιστική. Είναι δυναμική κατάσταση και τέτοια πρέπει να είναι και η θεραπεία της .
Σε πολλές περιπτώσεις, στα αρχικά στάδια του καρκίνου η εξέλιξη μπορεί να σταματήσει ακόμα και να ακυρωθεί μια και καλή, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι αιτιολογικοί παράγοντες θα απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με την ολιστική άποψη η μετάσταση ή υποτροπή του καρκίνου είναι νέοι όγκοι, που εξελίσσονται εφόσον οι καρκινογενετικοί παράγοντες δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί.
Μόνο με την απομάκρυνση των καρκινογενετικών παραγόντων, μπορεί ο άρρωστος να μειώσει ή να αποφύγει την υποτροπή η την μετάσταση του καρκίνου.

Παρακάτω παραθέτουμε σημαντικούς παράγοντες που συμβάλουν στην καρκινογένεση αλλά τους περισσότερους τους προσπερνούμε αβίαστα:
1) Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο καρκίνος και κυρίως του πνεύμονα συνήθως παρουσιάζεται μεταξύ των καπνιστών και όμως καπνίζουμε.

2) Γνωρίζουμε ότι ο μολυσμένος αέρας δημιουργεί καρκίνο του πνεύμονα και όμως επιτρέπουμε στον αέρα να μολύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

3) Όλοι οι καρκίνοι που σχετίζονται με την κατάχρηση του αλκοόλ (κίρρωση ήπατος) μπορούν να προληφθούν αν αποφύγουμε την κατάχρηση του αλκοόλ.

4) Γνωρίζουμε ότι τα διάφορα χημικά προϊόντα όπως λιπάσματα, DDT εντομοκτόνα, αντιβιοτικά για τις νόσους ζώων, χημικά φάρμακα, ορμόνες προκαλούν καρκίνο και όμως εξακολουθούμε να τα χρησιμοποιούμε στις καλλιέργειες, και στην εκτροφή ζώων με αποτέλεσμα να εισέρχονται καθημερινά στον οργανισμό μας.

5) Γνωρίζουμε ότι ορισμένα χημικά πρόσθετα, χρώματα, γευστικά, συντηρητικά, βελτιωτικά στη τροφή μας προκαλούν καρκίνο και όμως εξακολουθούμε να τα χρησιμοποιούμε στην παρασκευή κυρίως επεξεργασμένων τροφών.

6) Γνωρίζουμε ότι η χορήγηση για διάφορες παθήσεις από την Παστερική φαρμακευτική ιατρική οιστρογόνων και οι ορμονών-αντισυλληπτικών χαπιών , προκαλούν καρκίνο του στήθους και όμως χορηγούνται ασύστολα.

7) Γνωρίζουμε ότι η χορήγηση αντιβιοτικών και οι ακτίνες X προκαλούν καρκίνους και όμως ακόμα χρησιμοποιούνται στην ιατρική σε υπέρμετρο βαθμό.

8)Γνωρίζουμε ότι η ίδια <<χημειοθεραπεία>> προκαλεί σοβαρότατη εξασθένιση του οργανισμού με επακόλουθο δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων.

9) Όλοι οι καρκίνοι που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να προληφθούν αν πάρουμε τα σωστά μέτρα προστασίας και φυσικά δεν εννοούμε αντηλιακή προστασία αλλά εννοούμε υγιεινό τρόπο ζωής και σταδιακή έκθεση στον ήλιο έτσι ώστε να γίνει σταδιακή προσαρμογή του σώματος .Η χρήση αντηλιακών σκευασμάτων μπλοκάρει την σύνθεση της βιταμίνης-ορμόνης D με επακόλουθο την εξασθένιση του ανοσοποιητικού με ολέθριες συνέπειες στην μελλοντική υγεία μας.

10) Γνωρίζουμε ότι η παρεμπόδιση του ιδρώτα, ο οποίος αναγκαστικά φυλακίζεται μέσω των αντιιδρωτικών παρασκευασμάτων (αποσμητικά μασχάλης) στα λεμφαγγεία, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κακοήθων όγκων στους μαστούς των γυναικών (διότι οι γυναίκες κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση αντιιδρωτικών-αποσμητικών), αλλά δεν δίνουμε καμιά σημασία. Συνεχίζουμε μέχρι να μας βρει το κακό και μετά βλέπουμε!

11)Γνωρίζουμε ότι η κακή διατροφή, η τεχνητή, αφύσικη, επεξεργασμένη προκαλεί καρκίνο και όμως κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

12) Γνωρίζουμε ότι καταντήσαμε έρμαια της καταναλωτικής κοινωνίας, επιδειξιομανίας και άκρατου ευδαιμονισμού. Φορτιζόμαστε από παντού με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Από κινητά τηλέφωνα, από κομπιούτερς, τηλεοράσεις, στεγνωτήρες μαλλιών, ηλεκτρικές σκούπες κλπ. Γνωρίζουμε ότι το να εκτίθεται κανείς καταχρηστικά στις ηλεκτρομαγνητικές αυτές ενέργειες προκαλείται καρκίνος αφού τα ηλεκτρονικά πεδία επιδρούν πάνω στα κύτταρα και δημιουργούν ιονισμό αλλά παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιούμε την τεχνολογία καταχρηστικά διότι μας διευκολύνει τη ζωή άσχετα αν εκθέτει σε κίνδυνο την ίδια της ζωή μας.

13) Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο αλλά γι’ αυτό δεκάρα δεν δίνουμε.

14) Γνωρίζουμε ότι κάθε ερεθισμός του κυττάρου, είτε χημικός, είτε από ακτινοβολίες, είτε κάπνισμα, είτε από χημικά πρόσθετα στις τροφές μας, είτε από χημικά φάρμακα, αντιβιοτικά, είτε από συνεχές ένταση/στρες, είτε από μολυσμένο αέρα, αφύσικο νερό, κλπ ανάλογα με την διάρκεια και ποσότητα του ερεθισμού προκαλούν σοβαρές διαταραχές στις βιοχημικές εργασίες του πυρήνα του κυττάρου-DNA.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τα κύτταρα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα με συνέπεια την ανάπτυξη καλοηθών ή κακοήθων όγκων καρκίνου.

15)Γνωρίζουμε ότι η συνεχής ψυχολογική κατάπτωση έχει τραγικά αποτελέσματα στην υγεία μας και όμως δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε παρά κουκουλώνουμε τα αίτια με χημικά δηλητήρια .

16) Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ορισμένα όρια ανεκτικότητας και δεν μπορεί να συμβιβάζεται για πολύ χρονικό διάστημα. Ο ανοσοποιητικός μηχανισμός εξαντλείται, καταρρέει σε τέτοιου είδους προσβολές, ακτινοβολιών, τοξικών, χημικών ουσιών κλπ. Το ενδότερο περιβάλλον ( εσωτερικό) του οργανισμού διαταράσσεται με αποτέλεσμα την δημιουργία διαφόρων νόσων, καρκίνου, μεταβολικών νοσημάτων, παθήσεις ενδοκρινών αδένων κλπ. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός εξελίσσεται και διαφοροποιείται ανάλογα με τις επιδράσεις που έχει το περιβάλλον, διατροφή, ιατρική περίθαλψη, ψυχολογία, ακτινοβολίες κλπ. <<ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ>>.

Εμείς λοιπόν, που πρεσβεύουμε την Φιλοσοφία της Πρόληψης και της Φυσιοπαθητικής Οικολογικής Αγωγής εφαρμόζουμε φυσικό τρόπο διαβίωσης όσο είμαστε υγιείς (ή σχεδόν υγιείς) και απλώς ενισχύουμε περαιτέρω την υφιστάμενη υγεία μας!
Και ο αθώος - απρόσεκτος - ανυποψίαστος άνθρωπος θα ρωτήσει αφελώς όταν την πάθει …μα εγώ δεν ήξερα !!! Μπα πώς δεν ήξερες ?Τόσος λόγος γίνεται τα τελευταία 30 – 40 χρόνια για τους παράγοντες πρόκλησης καρκίνου και για τις Εναλλακτικές-Φυσιοπαθητικές Οικολογικές Θεραπείες ! Τόσα άρθρα έχουν γραφτεί τόσες αναλύσεις έχουν γίνει και τόσες αναρτήσεις. Εσύ απρόσεκτε σύγχρονε άνθρωπε δεν διάβασες ούτε ένα ? Δεν προβληματίστηκες ποτέ ? Δεν υποψιάστηκες ποτέ τι τρέχει στον χώρο της Υγείας και της Αρρώστιας?
Αν είσαι τόσο εκτός τόπου και χρόνου… μάλλον είναι φυσικό και επόμενο να υιοθετήσεις ανενόχλητος, ανυποψίαστος τις εύκολες λύσεις που σού παρέχει η σύγχρονη θεραπευτική….
Να φοβάσαι λοιπόν, τις εύκολες λύσεις που σού δίνουν τα χημικά συνθετικά φάρμακα που διώχνουν διάφορα επώδυνα και ενοχλητικά συμπτώματα …Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος σήμερα έχει οδηγηθεί εσκεμμένα, αριστοτεχνικά σε τόσο χαμηλά επίπεδα υγείας που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζει τακτικές παθήσεις που να απαιτούν άμεση λύση, επείγουσα λύση, διαφορετικά η φύση θα επιβάλει την ανάλογη ποινή, τον θάνατο δηλαδή. Βλέπετε θέλουμε δεν θέλουμε, γίναμε υποχρεωμένοι, καλοθελητές πελάτες των επιχειρήσεων των ασθενειών.Θα υπάρξουν λοιπόν πολλές περιπτώσεις που θα απαιτήσουν την άμεση επέμβαση με τη χορήγηση κάποιου φαρμάκου για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς με αντιβίωση, με αντιφλεγμονώδη ή άλλα παρασκευάσματα. Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν επισημανθεί μετά από ώριμη σκέψη, ενώ η χορήγησή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ούτε για ένα λεπτό το χρόνο που είναι απαραίτητος για μια τέτοια σταθεροποίηση.
Μετά τη λήξη του συναγερμού, το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται με την πρώτη ευκαιρία και να αντικαθίσταται με πλήρη φυσιοπαθητική υποστήριξη του ασθενούς για δύο κυρίως λόγους:
– Ο πρώτος, για την ταχύτερη αποτοξίνωση της φαρμακευτικής αγωγής,
και
– Ο δεύτερος, για ταχύτερη και μονιμότερη ανάρρωση.

Να θυμάσαι όμως ότι όταν επί μια 5ετία -10ετία παίρνεις ανυποψίαστος χημικά φάρμακα που διώχνουν διάφορα επώδυνα συμπτώματα ,μπλοκάροντας ταυτόχρονα τις έμφυτες αυτοιαματικές δυνάμεις του σώματος, έχεις απωθήσει όλα τα μικρά προβληματάκια κάτω από το χαλάκι… έχεις προετοιμάσει το έδαφος στον οργανισμό σου ώστε να εγκατασταθεί έπειτα κάτι δύσκολο , κάτι περίεργο και κάτι ανίατο… που θα χρειάζεται τότε πολύ ακριβά και πολύ ισχυρά χημικά συνθετικά φάρμακα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας .
Η επιλογή είναι δική σας. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, αν βέβαια θεωρείτε την υγεία σας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής.
Να είμαστε καλά και να προσπαθούμε για αυτό.

Ηλιόπουλος Πασχάλης Dr.of Naturopathy

Dr.Andreas Nicolaou Prof. Naturopathic Therapeutic Sciences

Πηγή

ΠΗΓΗ : " https://ygeia-sos.blogspot.gr   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου