ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η μάνα της πιλότου που ενθουσίασε τους Αμερικάνους: «Δεν ήθελα η κόρη μου να πετάει αλλά…»


Η απόδοση της Καλαματιανής υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» που διεξήχθη πρόσφατα στην Ανδραβίδα κέρδισε τις εντυπώσεις και μεταδόθηκε σε πληθώρα ελληνικών και ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της, που τιτλοφορείται «Ελληνίδα πιλότος διαπρέπει σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση» τα εξής: «Όταν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε το σχέδιο για να φιλοξενήσει την πολυεθνική άσκηση ‘Ηνίοχος 2018’ από τις 13 μέχρι τις 23 Μαρτίου, έθεσε ένα στόχο: να παράσχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση και συνθήκες που προσομοιάζουν σε ένα σύνθετο περιβάλλον πολλαπλών απειλών, ώστε να αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αυτό που δεν περίμενε ήταν πως στην άσκηση, που διεξήχθη σε όλο το FIR Αθηνών με τη συμμετοχή αεροπόρων από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βρετανία, ΗΠΑ και ΗΑΕ, θα έβλεπε έναn αξιωματικό της να φτάνει σε επίπεδο σούπερσταρ.
Πρόκειται για την περίπτωση της Καλαματιανής υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσοι παρακολουθούσαν από το έδαφος στη βάση της Ανδραβίδας και ειδικά τους εκπρόσωπους των διεθνών ΜΜΕ.
Προς το παρόν, είπε, είναι η μόνη που πετάει με μαχητικό αεροπλάνο F-4 Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και, μετά το τέλος της άσκησης, μίλησε σε ελληνικά ΜΜΕ, αναφερόμενη στο θέμα των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
«Παρά το γεγονός πως οι αριθμοί τους αυξάνουν, οι περισσότερες υπηρετούν σε ελικόπτερα και μεταγωγικά δήλωσε. Αυτή είναι προς το παρόν η μόνη που πετάει με μαχητικό ως αξιωματικός οπλικών συστημάτων».

Σημειώνεται πως η Αχιλλεία πετάει καθημερινά, καθώς είναι υπεύθυνη οπλικών συστημάτων σε ένα από τα F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παρά το γεγονός ότι κάνει τη χώρα της υπερήφανη με την πορεία της, η μητέρα της όμορφης υποσμηναγού αποκάλυψε σε δηλώσεις της ότι είχε αντιρρήσεις ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό της κόρης της. Σε δηλώσεις της στο TharrosNews, η Χριστιάνα Γεωργακίλα επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα η Αχιλλεία να διαλέξει αυτό που κάνει. Ήταν, όμως, τόσο μεγάλη η επιμονή της, που από ένα σημείο και μετά την αφήσαμε ελεύθερη, εγώ και ο πατέρας της, να κάνει μόνη της τις επιλογές της για το μέλλον. Ήταν τόσο μεγάλο το πάθος που έδειχνε για τα αεροπλάνα, που υπερκέρασε κάθε μας ενδοιασμό.
Εκείνο που μου λέει πάντα είναι ότι “εγώ, μαμά, πετάω και χωρίς χρήματα, δε με ενδιαφέρουν”. Ακόμα και άρρωστη να είναι δεν μπορεί να μην μπει σε ένα αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα κορίτσι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, αλλά με τρομερή θέληση. Βέβαια το όνειρό της είναι από τα Φ-4 να πάει στα Φ-16. Θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στην ίδια και σε όλα τα παιδιά να είναι καλά και να κάνουν αυτό που θέλουν. Εμείς, ως γονείς, αισθανόμαστε υπερήφανοι για την Αχιλλεία και τον αδερφό της, Παναγιώτη».


Πηγή:TharrosNews


ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου