ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου «κληρώνει» για τις συντάξεις

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την τύχη των συντάξεων. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως η απόφαση περικοπής στην προσωπική διαφορά επί των συντάξεων θα ληφθεί έπειτα από την παράδοση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού για εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ξεκαθαρίζει πως υπάρχει μια σειρά γεγονότων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, Επιτροπή και EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup) θα αναλάβουν να τον εξετάσουν και θα γνωμοδοτήσουν στο Eurogroup τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα ελληνικά αιτήματα.
Στο θέμα των συντάξεων, αν υπάρχει αναφορά σε αλλαγή της συμφωνίας, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν όλα τα αιτήματα της Ελλάδας και θα δουν κατά πόσο αρχικά βγαίνουν τα νούμερα και αν η ελληνική πλευρά έχει ορθά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της.
Στο Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργου δεν θα υπάρξει επίσημη συζήτηση για Ελλάδα, παρά μόνο πιθανές συζητήσεις στο περιθώριο.

ΠΗΓΗ : " Î— Άποψη    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου