ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Τα αναδρομικά του ΣτΕ θα δοθούν σε μία δόση ή σε πολλές;

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολουθεί όλες τις Εξελίξεις και Δημοσιεύσεις άλλων Ιστοσελίδων και σας ενημερώνει σχετικά. 

 ΄Οπως της παρούσας ανάρτησης του κ. Αποστόλη ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ο οποίος τίμησε με την παρουσία του  και μίλησε στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων - Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. 4 & 5 Νοεμβρίου 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο για οικονομικά θέματα.


Με το αντικείμενο αυτό έχει ασχοληθεί πάρα πολύ  μας έχει στείλει τον πίνακα για την ανάλυση των συντάξεων του 2019. Επίσης έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα που έχουν  οι χήρες των συναδέλφων και τώρα με τα αναδρομικά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για να φθάσουμε εδώ κάποιοι έκαναν αγώνα με αγωγές - συλλαλητήρια κ.λ.π. ώστε σήμερα να αναμένουμε.

Τίποτα δεν γίνεται μόνο του, πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να το γνωρίζουν αυτό και όταν οι Σύνδεσμοι - Ενώσεις τους ζητούν να συμμετάσχουν σε Συλλαλητήρια ή να γίνονται αγωγές κ.λ.π. να είναι παρόντες. 

Τα αναδρομικά του ΣτΕ θα δοθούν σε μία δόση ή σε πολλές; Διαβάστε στην συνέχεια Καταρχήν όπως έχω γράψει [ΕΔΩ-22/2/2018] και [ΕΔΩ-17/9/2018] τα αναδρομικά του υπολοίπου 50% της πλήρους δηλαδή υλοποίησης των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα δοθούν. Η απάντηση στην ερώτηση, από ποια κυβέρνηση, απαντήθηκε. Από την παρούσα αφού τα ποσά έχουν καταγραφεί στη σελίδα 21 του προσχεδίου προϋπολογισμού 2019 (Πίνακας 2). Εκτιμάται ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να φέρουν αντίρρηση.

Οι απαντήσεις όμως στις ερωτήσεις που ακολουθούν δεν δόθηκαν: -Θα δοθούν σε μία δόση; -Υπάρχει περίπτωση να δοθεί ένα ποσό εφάπαξ και τα υπόλοιπα σε δόσεις; -Υπάρχει περίπτωση να συμψηφισθούν τα αναδρομικά με χρέη προς το δημόσιο; -Θα δοθούν τα αναδρομικά τέλος Δεκεμβρίου; Αυτά και τυχόν άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν μόνον με ένα νόμο ή τροπολογία σε νόμο όπως έγινε και με το νόμο 4307/2014.
Όσοι πιστεύουν ότι θα δοθούν σε μία δόση μόνο και μόνο γιατί στο προσχέδιο του 2019 όλο το ποσό αναφέρεται στο έτος 2018 κάνουν λάθος. Το ίδιο ακριβώς είχε γραφεί στο προσχέδιο του 2015όπου όλο το ποσό αναφερόταν στο 2014 αλλά δόθηκε ένα ποσό εφάπαξ και τα υπόλοιπα σε τρία έτη. (Πίνακας 1). Γι αυτό το λόγο άλλωστε οι συμπληρωματικές δηλώσεις που γίνονται έχουν αναφορά στο έτος 2014.

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Πίνακας 1

Πίνακας 2

ΠΗΓΗ : "   papaparisis       " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου