ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ελβετικό χωριό θα γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα




Ελβετικό χωριό θα γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα




    Ένα μικροσκοπικό ελβετικό χωριό σώθηκε από την εξαφάνιση και την εγκατάλειψη εξαιτίας ενός ασυνήθιστου σχεδίου… να μετατραπεί σε ξενοδοχειακό συγκρότημα.
    Ο ορεινός οικισμός του Κόριπο βρίσκεται στο ιταλόφωνο καντόνι Τικίνοτης Ελβετίας σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Κάποτε ο οικισμός ευημερούσε και είχε πληθυσμό 300 κατοίκων, αλλά πέρυσι το ελβετικό χωριό, «επιβίωνε» μετά βίας με 13 κατοίκους, γεγονός που ώθησε τον δήμαρχο και άλλους δημοτικούς υπαλλήλους να παραιτηθούν γιατί δεν είχαν κίνητρα να «ζωντανέψουν» τον οικισμό.


    Σ ε μια προσπάθεια να σωθεί το χωριό από την πλήρη εξαφάνιση, ένα ίδρυμα που ονομάζεται «Corippo 75» ξεκίνησε ένα σχέδιο τουριστικής ανασυγκρότησης. Το χωριό έχει σαν αβαντάζ τα όμορφα πέτρινα σπίτια, τα στενά σοκάκια και τα ψηλά βουνά, οπότε η σταδιακή ανάπλαση με την κατασκευή αυτού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα του δώσει και πάλι ζωή.


    Το έργο, που ονομάζεται «Albergo Corippo», σαν πρώτο πλάνο έχει να μετατρέψει το εστιατόριο
στην κεντρική πλατεία σε ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και τα πέτρινα γύρω σπίτια σε δωμάτια ξενοδοχείων. Στόχος των εμπνευστών της ιδέας είναι ο χαρακτήρας του ελβετικού χωριού να παραμείνει αναλλοίωτος για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.
    Το έργο, δεν αποτελεί πρωτοτυπία αφού αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει σε ιταλικές περιοχές με στόχο διάφορες πόλεις-φαντάσματα να ξαναγεννηθούν.
    Άλλα σχέδια της τουριστικής ανασυγκρότησης περιλαμβάνουν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο για τους επισκέπτες, εκδρομές στις γύρω περιοχές, επισκέψεις σε μουσεία και μαθήματα μαγειρικής.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
ΠΗΓΗ: "   ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου