ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκαν στο Ιστορικό εκκλησάκι Αγίου Σπυρίδωνα στο ΝΑΥΠΛΙΟ

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ επίσης  και μέλη του Συνδέσμου

ΠΗΓΗ Κειμένων Φωτογραφιών και video  από την επαγγελματική σελίδα : Î‘ργολικές ΕιδήσειςΓιορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (βίντεο)ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 μ.μ. |  | 
Γιορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2108 ,τελέστηκε πανηγυρικώς εσπερινός μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη.

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελε να συνδέετε με το τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας,  την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια.
Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό του 1831. 

Συγκεκριμένα 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια. Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού.
Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό.  Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην εφημέριος  του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με τις ενέργειες τους κατάφεραν και ανακαινίστηκε ο Ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα και αποτελεί σήμερα ένα κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου