ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Επιστρέφει λεφτά και η εφορία πριν τις εκλογές. Πότε θα δοθούν



Επιστροφή φόρου θα λάβουν πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες όπως προκύπτει από τα έως τώρα εκκαθαριστικά της εφορίας

Λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πρόκειται να δουν δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι επιστροφής φόρου εισοδήματος. «Τυχεροί» όσοι είχαν υποβάλει δήλωση και δεν ξέχασαν να δηλώσουν αριθμό ΙΒΑΝ για να εισπράξουν τα λεφτά τους.

Για να λάβουν επιστροφή φόρου, πρέπει το έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό και κατά τον έλεγχο να βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή να μη χρωστάνε στο δημόσιο.

Ήδη, ένας στους δύο φορολογούμενους έχει υποβάλει μέχρι στιγμής τη φορολογική του δήλωση, περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε ένα σύνολο, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,3 εκατομμύρια.

Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει ότι το εκκαθαριστικό για έξι στους δέκα Έλληνες είναι μηδενικό και δεν προκύπτει φόρος ούτε να πληρώσουν ούτε να εισπράξουν από επιστροφή.

Σχεδόν τρεις στους δέκα Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο από εκείνο που τους έχει παρακρατηθεί, καθώς το εκκαθαριστικό τους είναι χρεωστικό. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι στα 706 ευρώ.

Αντίθετα, το μέσο ποσό επιστροφής για τον έναν στους δέκα φορολογούμενους, που έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό και περιμένουν επιστροφή, είναι μόλις 287 ευρώ.



Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Με τις εκλογές να έρχονται η συνήθης πρακτική θέλει τις πληρωμές να… επισπεύδονται και έτσι δεν αποκλείεται να γίνουν μαζικές πληρωμές την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, για όσους δεν την έχουν λάβει ακόμη.

Αυτό, βέβαια, αφορά όσους έχουν δηλώσει στοιχεία λογαριασμού. Όσοι δεν έχουν δηλώσει IBAN ή είναι λάθος τα στοιχεία, τότε θα πρέπει να επισκεφτούν ένα τραπεζικό κατάστημα και να πάρουν την επιστροφή φόρου, προσκομίζοντας τη σχετική ειδοποίηση.

ΠΗΓΗ : " https://staratalogia.blogspot.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου