ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ



Ο Σύνδεσμος  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνει. 

 


2019-09-11

Μηταράκης: Τέλος Σεπτεμβρίου οι αυξημένες συντάξεις 

χηρείας – 

Τι είπε για το ΣτΕ και τα αναδρομικά (Δείτε το βίντεο)


 
Σε λίγες μέρες μπαίνει τέλος στην πολύμηνη αναμονή των περίπου 60.000 συνταξιούχων χηρείας, που θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους έως 40%. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, έως το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στα αναδρομικά των συνταξιούχων, τηρώντας στάση αναμονής, καθώς πρέπει να προηγηθούν οι οριστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα. Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας θα προγραμματίσει το σχέδιο αποπληρωμής τους.
Ο κ. Μηταράκης, πάντως, τόνισε ότι «είναι δεδομένο ότι σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, η εκτελεστική εξουσία θα συμμορφωθεί απολύτως στις αποφάσεις της δικαστικής. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει η αποπληρωμή των αναδρομικών σε ένα εύλογο, αλλά και σύντομο συγχρόνως χρονικό διάστημα, ώστε να μην επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και τις καταβολές των κανονικών μηνιαίων συντάξεων.
Ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι ανέρχονται σε πάνω από 400.000 τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που εκκρεμούν. «Ο Γιάννης Βρούτσης προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν οι βουλευτές του επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων για να απαντήσουμε συγκεκριμένα. Ακόμα την περιμένουμε…», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.
«Έχουμε βάλει δύο συγκεκριμένους στόχους. Το καλοκαίρι του 2020 να μπορούμε να εκδίδουμε το 1/3 των συντάξεων αυθημερόν και το καλοκαίρι του 2021 το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 90%. Ενισχύουμε τον ΕΦΚΑ με προσωπικό και ήδη υπογράψαμε απόφαση να επιστρέψουν στα τμήματα εκδόσεων συντάξεων 86 επιπλέον υπάλληλοι για να επιταχύνουμε τις παλιές συντάξεις. Στο πρώην ΓΛΚ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών για να μεταφερθεί και εκεί επιπλέον κόσμος. Αλλά η λύση είναι η σωστή λειτουργία ενός μηχανογραφικού συστήματος. Θα μείνει ένα 10% από τις συντάξεις το οποίο δύσκολα θα μηχανογραφηθεί, πχ εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει και πέντε χρόνια στην Ιταλία. Ξεκινάμε όμως τώρα την ηλεκτρονική διασύνδεση της χώρας με το πανευρωπαϊκό λειτουργικό σύστημα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

  papaparisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου