ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μαγειρική Σόδα: η βασίλισσα της καθαριότητας


 
Μαγειρική Σόδα: η βασίλισσα της καθαριότητας
Αν ψάχνεις καινούργιους τρόπους για να διατηρείς καθαρό το σπίτι σου χωρίς τη χρήση χημικών, τότε σίγουρα θα έχεις συναντήσει κάποια «συνταγή» για φυσικό καθαριστικό με τη χρήση μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα είναι πραγματικά θαυματουργή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους για να μας βοηθήσει στο φυσικό καθάρισμα του σπιτιού. Είναι όμως το ίδιο αποτελεσματική με τα χημικά παρασκευάσματα που συναντάμε στο εμπόριο; Θα σου πω ότι όχι απλά είναι το ίδιο αποτελεσματική, είναι και πολύ πιο οικονομική. Μπορεί άλλωστε να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, κι έτσι με ένα προϊόν καλύπτουμε περισσότερες ανάγκες.

Μαγειρική Σόδα: η βασίλισσα της καθαριότητας
Η Μαγειρική Σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
  • Για την εξαφάνιση λεκέδων από λίπη πάνω σε υφάσματα (προσθέτουμε 100γρ κατά την πλύση).
  • Για τη διατήρηση καθαρών σιφονιών (ρίχνουμε κάθε βράδυ 100γρ στα σιφόνια και/ή τις αποχετεύσεις, αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό).
  • Για την εξάλειψη μυρωδιών από το χαλί ή τη μοκέτα (πασπαλίζουμε με σόδα και σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα μετά από 20 λεπτά).
  • Για την εξάλειψη μυρωδιών σε διάφορα σημεία, όπως το ψυγείο, το τασάκι, τον κάδο με την άμμο υγιεινής της γάτας, τα αθλητικά παπούτσια, την ηλεκτρική σκούπα.
  • Για την απομάκρυνση λεκέδων σε πορσελάνινα σκεύη, κούπες κλπ. (προσθέτουμε ένα μέρος σόδα και δύο μέρη νερό και αφήνουμε να δράσουν).
  • Για την απόφραξη των αποχετεύσεων (ρίχνουμε ένα ποτήρι σόδα και ένα ποτήρι ξύδι και αφήνουμε να δράσουν για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο ζεστό νερό).
  • Για την αφαίρεση λεκέδων σε ανοξείδωτα σκεύη.
  • Για τον καθαρισμό του ξύλου κοπής (τρίβουμε λίγη σόδα πάνω στην επιφάνεια κοπής και ξεπλένουμε).
Βλέπεις πόσες χρήσεις έχει η μαγειρική σόδα εκτός απ’ το να βοηθάει τα λαχταριστά κέικ μας να φουσκώσουν; Αν γνωρίζεις κι άλλες χρήσεις της στο καθάρισμα του σπιτιού, μπορείς να τις μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια.
Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr
ΠΗΓΗ : "  https://everywoman.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου