ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η καλή πράξη του μήνα: Βρήκε στον μεταχειρισμένο καναπέ που αγόρασε 43.000 δολάρια και τα επέστρεψε




Η καλή πράξη του μήνα: Βρήκε στον μεταχειρισμένο καναπέ που αγόρασε 43.000 δολάρια και τα επέστρεψε


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
  
  Ένας άνδρας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ανακάλυψε πρόσφατα ότι καθόταν κυριολεκτικά επάνω σε μία περιουσία κι αυτό διότι στον καναπέ του κρυβόταν 43.000 δολάρια.
    Ο Χάουαρντ Κίρμπι παρατήρησε πως κάτι τον ενοχλούσε όταν καθόταν στον χρησιμοποιημένο καναπέ που είχε αγοράσει πρόσφατα από ένα τοπικό κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών. Μετά από προσεκτική επιθεώρηση σε ένα από τα μαξιλάρια του καναπέ, ο Κίρμπι ανακάλυψε ένα πάκο μετρητών – και συγκεκριμένα 43.170 δολάρια. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι ονειρευόμουν» δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο WNEM.


Αγόρασε τον καναπέ για 70 δολάρια και βρήκε μέσα 40.000 δολάρια
    Ο Κίρμπι, που είχε αγοράσει τον καναπέ τον περασμένο Δεκέμβριο ως προσθήκη στο σπίτι του, είχε πληρώσει μόλις 70 δολάρια για τον καναπέ, που είχε μια μαύρη ταπετσαρία για κάλυμμα με λουλούδια και παλιομοδίτικο σκηνικό. «Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου» είπε ο Κίρμπι αμέσως μετά την ανακάλυψη του θησαυρού. «Μπορούσα πλέον να εξοφλήσω το σπίτι μου, μπορούσα να ανακαινίσω την στέγη του σπιτιού μου, θα μπορούσα να περάσω καλά στα γηρατειά μου και πολλά άλλα».
Αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα
    Ερχόμενος όμως, στην θέση του ανθρώπου που έχασε τα χρήματα, ο Κίρμπι αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να τα κρατήσει και να έχει ήσυχη την συνείδησή του. «Ξέρω πως είναι να χάνεις κάτι και να μην το παίρνεις ποτέ πίσω» δήλωσε, αφότου όμως ρώτησε έναν δικηγόρο που του είπε ότι δεν ήταν νομικά υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα. «Είχα ακούσει παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν και πάντα αναρωτιόμουν: ‘Τι θα έκανες εάν έβρισκες εσύ τα χρήματα;’» είπε προσθέτοντας: «Τώρα ξέρω. Πιστεύω ότι κάνω το σωστό».
    Αφού επικοινώνησε με το κατάστημα από όπου είχε αγοράσει τον καναπέ, ο Κίμρπι κατάφερε τελικά να εντοπίσει την οικογένεια Νιούμπερι, που είχε δωρίσει τα έπιπλα μετά τον θάνατο του παππού τους τον Δεκέμβριο. Η Κιμ Φοθ Νιούμπερι, η εγγονή του άνδρα, έλαβε τα χρήματα σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα την περασμένη Πέμπτη. «Είναι τρελό. Είναι εντελώς φοβερό» δήλωσε η κοπέλα.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.
Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : " ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου