ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας

Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας
Γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Φεβρουαρίου 2020.

Στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανακοίνωσε τα παρακάτω :

1.- ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ :
Α) Πρώτο μέλημά μας από το 2015 που αναλάβαμε τον Σύνδεσμο ήταν η τροποποίηση και εκσυγχρονισμός του καταστατικού, το οποίο και πραγματοποιήθηκε.
Β) Με απόφαση του Δ.Σ. Αγιογραφήθηκε η εικόνα του Αγίου Νικολάου η οποία θα εορτάζεται με εκδήλωση στο εξωκλήσι του Αγ. Νικολάου του Κρασσά στην Καραθώνα Ναυπλίου. Η Εικόνα τον υπόλοιπο δε χρόνο θα βρίσκεται στην έκθεση κειμηλίων εντός του Αστυνομικού Μεγάρου.
Γ) Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου και εγκαινιάσθηκε ή αίθουσα έκθεσης κειμηλίων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δ) Πραγματοποιήθηκαν Εκδρομές αναψυχής και θρησκευτικού Χαρακτήρα Μονοήμερες και Πολυήμερες στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό με ποικίλο κοστολόγιο.

Ε) ΄Εγινε ο καθιερωμένος Εκκλησιασμός και κοπή της πίττας και δεν πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός λόγο πένθους.

ΣΤ) Εκσυγχρονίστηκε το Γραφείο στο ΄Αργος.
Ζ ) Συμμετοχή Εκπροσώπων της Π.Ο.Α.Σ.Α. του Δ.Σ. στο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και σε Συλλαλητήρια Αθήνα και Θες/νίκη.

Η ) Με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου τιμήθηκαν οι :

1. Ο κ. ΓΚΟΥΒΑΣ Νικόλαος ως Επίτιμος Πρόεδρος.
2. ΕΠΙΤΙΜΑ Μέλη Οι :

Α) Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Δημήτριος
Β) Ο Δήμαρχος ΄Αργους Μυκηνών κ. ΚΑΜΠΟΣΟΣ Δημήτριος
Γ) Το μέλος μας κ. ΜΠΕΛΛΟΥ Μαρία
Δ) Ο κ. ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ Αθανάσιος

Για την εν γένει προσφορά τους στον Σύνδεσμο.

Τελειώνοντας την ομιλία μου ως Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθήσαμε και προσπαθούμε για το καλύτερο των μελών μας.

΄Ετσι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας έγινε υπόδειγμα για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε Πανελλαδικό Επίπεδο με αποτέλεσμα στην Εκδήλωση για τα 60 Χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου να ακουστεί από τα χείλη του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη ο χαρακτηρισμός που έκανε για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας ως « πρότυπο αργαστής συνεργασίας » τον οποίον επικαλούνταν προσωπικά ο ΙΔΙΟΣ σε όλες τις εκδηλώσεις που παρίσταντο.
Επίσης ανακοινώθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

2.- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Τρόπος Επικοινωνίας με τα μέλη

α.- Αλληλογραφία.

β.- Επιδοτήσεις σε Εκδηλώσεις – Εκδρομές.

γ.- Ετήσια Συνδρομή

δ.-Αγωγές – Συλλαλητήρια
3.-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο ΄Ελεγχος Οικονομικού Απολογισμού από τον Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. ΠΕΤΣΙΩΤΗ Ιωάννη

Η Γενική Συνέλευση έγκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ από κάθε ευθύνη.

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος ανέπτυξε διάφορα Γενικά και Επίκαιρα θέματα :

Α.-Την 8-1-2020 ΄Εγινε συνάντηση μελών του Δ.Σ. Π.Ο.Α.Σ.Α με Υπουργό Πρεοστασία του Πολίτη Κύριο Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά και αναζητηθούν λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όπως : Θεσμικά, ασφαλιστικά – οικονομικά, αποφάσεις δικαιοσύνης, κοινωνική περίθαλψη, αξιοποίηση αποστράτων κ.λ.π.

Β.- Νομοθετική παρέμβαση στο υπό διαβούλευση Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από νομική επεξεργασία του Νομικού μας Συμβούλου Νικήτα ΚΑΛΟΠΓΙΑΝΝΑΚΗ των σχετικών προτάσεων – εισηγήσεων, συνέταξε από κοινού, ένα τελικό κείμενο Προτάσεων της Π.Ο.Α.Σ.Α. και Ε.Α.Α.Σ. για το υπό ψήφιση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο το οποίο ανάρτησε – κατάθεσε στα σχετικά άρθρα του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να συμπεριληφθεί για τον επανυπολογισμό των συνταξίμων χρόνων μας και των ποσοστών αναπλήρωσης, ήτοι για τον επανυπολογισμό της ανταποδοτικής μας σύνταξης αλλά και για τον επανακαθορισμό της προσωπικής διαφοράς μας, το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών που λαμβάναμε ως ασφαλισμένοι που νοείται το άθροισμα των μηνιαίων αποδοχών που υπόκεινται σε εισφορές, καθ΄όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού μας βίου, συμφώνως και με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ) 1891/2019, περί ανταποδοτικότητας των εισφορών : ήτοι δεκατέσσερις (14) μήνες κατ΄ έτος και όχι δώδεκα (12), ως μέχρι τώρα υπολογίζετε κάτι που διατηρείται και στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο, καθώς επίσης την τριετία, του Νόμου του Κονδύλη, Π.Δ. 169/2007 σε συνδ. Με τον Α.Ν. 1854/51.
Τέλος ζητήθηκαν από τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όπως λάβει γνώση και εγκρίνει την συμμετοχή δύο εκπροσώπων μας, ένας από την ΠΟΑΣΑ και ένας από την ΕΑΑΣ, κατά τη συζήτηση του ανωτέρω Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή.

Γ.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Σχετικά με το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σας γνωρίζουμε τα εξής για ενημέρωσή σας.

ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΕΑΠΑΣΑ :

Ι. ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας για τις νεότερες εξελίξεις στον Κλάδο Υγείας του ΤΕΑΠΑΣΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου, μετά τη δημοσίευση της από 27/6/2019 Απόφασης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ( ΦΕΚ. Β΄2763/3-7-2019 ) ήτοι :

Α) Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ορίζεται η υπαγωγή στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων Αστ. Πόλεων ( Κ.Υ.Υ. Α.Π.) και των λοιπών εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και η αύξηση των παροχών του στα μέλη του.
Β) ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ :

Επίσης μετά την απόφαση αυτή, έχουμε αύξηση παροχών στις ισχύουσες παροχές του Κλάδου Υγείας οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα.

Επίσης, με την προσφάτως εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση θεσπίστηκε η χορήγηση ειδικής οικονομικής παροχής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις :

· Απώλειας ζωής, για οποιοδήποτε λόγο, των άμεσα, εν ενεργεία ασφαλισμένων.

· Αντικατάστασης τεχνητών πρόσθετων μελών – άκρων λόγω ακρωτηριασμού.

ΙΙ. ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

1) Το Ταμείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4575/2018 ( 2ο 50 %), κατόπιν σχετικής αιτήσεως, προβαίνει στον επαναπροσδιορισμό των εφάπαξ βοηθημάτων τ. μετόχων που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση με το Ταμείο πριν την 28-12-2018 και έλαβαν το βοήθημα επαναπροσδιορισμού του χορηγηθέντος εφάπαξ βοηθήματος και του τυχόν συμπληρωματικού, λόγω απόδοσης των κρατήσεων επί του εφάπαξ χρηματικού ποσού που καταβλήθηκε.

2) Για τους ασφαλισμένους που διατηρούν ενεργό ασφαλιστικό δεσμό με το Ταμείο καθώς για τ. μετόχους που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση με το Ταμείο.

Β)Για τους τέως μετόχους που έχουν διακόψει για οποιοδήποτε λόγο την ασφαλιστική τους σχέση.

α.-Για τους μετόχους των οποίων η μετοχική σχέση έληξε πριν τις 31-12-2014.

β.-Για τους μετόχους των οποίων η μετοχική σχέση έληξε μετά την 1-1-2015.

Την Γενική Συνέλευση την παρακολούθησε ο πολιτευτής του κόμματος ΜΕΡΑ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ο οποίος στο τέλος απηύθυνε έναν χαιρετισμό.
Πρότεινε δε και αυτός αυτό που αναφέρθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη μετά από συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου.

Ο κ. ΛΑΜΠΡΟΥ δεν είχε παραβρεθεί στην κοπή της Βασιλόπιτας ώστε να ακούσει το θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ   ΕΙΚΟΝΩΝ  : " Αργολικές Ειδήσεις

 ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου